Selv om Flynt har hovedkontorer i Nederland er de allerede på plass i store deler av Europa og ikke minst i Kina, og er en såkalt OEM-produsent.
De tre bokstavene står for Original Equipment Manufacturer, så de lager deler som andre benytter seg av når de lager et kjøretøy. Ja, litt som Bosch, som på oppdrag fra for eksempel BMW lager deler til bilene det tyske premiummerket produserer.
Flynt har allerede et nært samarbeid med en kinesisk gigant, GAC-gruppen som på sin side samarbeider med store navn som Honda og Toyota, og har som mål «å opprette globale partnerskap for å bringe spesialbygde elbiler til markedet raskere, smartere og mer kostnadseffektivt».
Og nå vil de altså vise verden hva de er i stand med, for i partnerskap med MiracoMotor, et selskap eid av GAC, viser de et elektrisk lett nyttekjøretøy.
– Vi er ikke en bilprodusent i tradisjonell forstand, sier en av Flynts grunnleggere, Daniel Kirchert.
– Vi har bygget en smartere og mer fleksibel modell – en som setter kundenes behov først, og bruker den beste globale teknologien for å levere elektriske varebiler i verdensklasse raskere og mer kostnadseffektivt enn tradisjonelle aktører noen gang kunne.

Det er ikke tilfeldig at Flynt har en kinesisk partner, og de drar fram flere fordeler med dette. Som tempoet i forskning og utvikling, kostander og produksjonskvalitet.
– Ved å integrere denne avanserte elbilteknologien i et kjøretøy som er spesielt utviklet for europeiske flåter, kan vi oppnå et nivå av effektivitet, pålitelighet og ytelse som direkte fører til lavere totale eierkostnader, sier Rogan Liu, en annen grunnlegger.
– Det er et produkt som ikke bare er bygget for dagens forventninger – men for morgendagens drift.
Selv om mye av utvikling og produksjon tar plass i Kina er det altså Europa Flynt retter blikket mot, og det er også her den første varebilen er designet.
Dette er et skalerbart, elektrisk lette nyttekjøretøy (ELCV) laget med tanke på både logistikk og mobil handel.
– Vårt fokus er klart: Vi definerer produktet, designer opplevelsen og eier hele kundereisen, sier Moritz Klinkisch, medgründer av Flynt.
– Vi samarbeider med de mest innovative aktørene i bransjen for utvikling og produksjon – slik at vi kan forbli raske, fokuserte og nådeløst kundeorienterte.
Som vi kan se av bildene kan iallfall ikke Flynt beskyldes for å tenke bare i dette samme banene som tradisjonelle varebilprodusenter.

– Dette er ikke en ettermontering. Det er ikke et kompromiss, sier Kirchert.
– Det er det som skjer når du forlater tradisjonell tenkning og designer noe helt nytt, basert på hva kundene faktisk trenger – og deretter bringer det til live gjennom det smarteste globale partnerskapet du kan bygge.
Dette er kjernepunktene som Flynt drar fram:
- Rekkevidde: Opptil 500 km WLTP (100 kWh NCM-batteri)
- Effektivitet: 20 kWh/100 km (WLTP, 3,5 t)
Lading:
- 22 kW AC
- 220 kW DC hurtiglading (30-80 % på 20 min)
- Vehicle-to-Grid og Vehicle-to-Load-funksjonalitet
- Volum og nyttelast:
- 8,7 til 16,5 m³ lasterom
- Opptil 1.630 kg nyttelast
- Plattform: Helelektrisk, innebygd elbilarkitektur — alternativer for forhjulsdrift, bakhjulsdrift, firehjulsdrift
Føreropplevelse:
- 12,8 tommer hovedskjerm, 8,8 tommer klynge
- Trådløs Apple CarPlay og Android Auto
- Smart lagring, ergonomisk tilgang, mobilkontorfunksjonalitet
Sikkerhet:
- ADAS med nivå 2-autonomistandard
- L4-klar systemarkitektur
- 800 V systemarkitektur og omfattende rammeverk for nettsikkerhet
Totale eierkostnader:
- Betydelig lavere enn dieselbiler – drevet av høy energieffektivitet, lave vedlikeholdskrav, minimal nedetid og smarte energistyringsfunksjoner
– Vi har vært i konstant dialog med kunder over hele Europa de siste 18 månedene – fra logistikk til bygging og service av flåter, sier Laura Peschke, nok en medgründer.
– Dette kjøretøyet er et resultat av den pågående samskapingsprosessen. Det gjenspeiler reelle behov, ikke antagelser. Å være nær kunden er ikke bare en strategi for oss – det er hvem vi er.

Veien videre er å få prototyper ut på de europeiske veiene i løpet av sommeren, før de første varebilene skal ut i utvalgte markeder i løpet av neste år.
Vi har selvsagt spurt om Norge er blant de første utvalgte, men det har dessverre ikke Flynt svart på. Men de sier iallfall at de har pekt seg ut hele 26 land etter lanseringen, så vi er forhåpentligvis ikke altfor langt bak i køen.
Her er flere bilder av den første el-varebilen til det nye merket Flynt:
Les også: