Volvo EX40 og EC40 får nå sine Black Edition. (Fotos: Volvo)

Nye Volvo-navn feires med Black Edition

To nye, men likevel gamle modeller, får nå utgaver kalt Black Edition, Volvo EX40 og EC40.


Du har muligens ikke hørt om elbilene EX40 og EC40, men ingen fare, du har ikke gått glipp av to nylanserte biler.

Det har seg nemlig slik at Volvo vil forenkle navnestrukturen ettersom de er midt i en overgang til elbiler, og dermed har XC40, lansert tilbake i 2017, og C40, lansert i 2021, fått nye navn.

Begge to har for øvrig vært blant de mestselgende Volvo-bilene.

XC40 har blitt til EX40 og C40 er endret til EC40, og for å feire navnebyttene knaller nå Volvo til med to Black Edition-varianter av modellene.

Dette er noe de gjør inn imellom, og blant annet har EX60 fått en slik versjon, men nå er det altså de rene elbilene som tar på seg den sorte drakten.

Her er det fargen Onyx Black som gjelder, med jernmerket, Volvo-bokstavene og modellspesifikasjonene i høyglanset sort skrift. Bilene leveres med sorte 20-tommers 5-eikers felger i høyglans sort og Charcoal interiør hvor det kan velges mellom mikrotech eller tekstilbasert.

– Dette er bilen for de som vil ha alt som kjennetegner en elbil fra Volvo, men samtidig ønsker å skille seg ut i mengden med en tøffere versjon, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Car Norge.

‒ Vi gleder oss til å se hvilken mottakelse denne spesialutgaven får blant de mange norske Volvo-tilhengerne der ute.

Men Volvo har flere nyheter å by på for modellår 2025.

EX40 og EC40 blir også tilgjengelig som en raskere Twin Performance-variant med 441 hk, noe som er en økning fra 408 hk. 

De har også en ny utvendig farge kalt Sand Dune, og denne erstatter dagens Bright Dusk.

På innsiden kommer det også to nye fargevalg for interiørtypen Microtech, og disse er Charcoal Fusion og Dawn Fusion. På samme tid fjernes kontrasttak kalt dual tone fra utstyrsnivå Core og Plus, og blir standard på utstyrsnivå Ultra.  

Som tidligere kommer både EC40 og EX40 med Google infotainmentsystem, og med en rekkevidde på 583 kilometer for EC40 og 576 kilometer for EX40. 

Her er Volvo EX40 Black Edition:

2025-bilene kan bestilles allerede nå, og har ifølge Volvo Norge en forventet levering i juni/juli.

Dette er prisene levert Oslo:

  • Volvo EX40 har startpris på 499.900 kroner, mens Volvo EX40 Black Edition (Extended Range og utstyrsnivå Plus) har startpris på 539.900 kroner.  
  • Volvo EC40 har startpris på 514.900 kroner, mens EC40 Black Edition (Extended Range og utstyrsnivå Plus) har startpris på 554.900 kroner.
Her er flere bilder av Volvo EX40 Black Edition:

Bildeserie
Debatt