Lambo viser en unik spesialutgave av terrengbaserte Sterrato. (Fotos: Lamborghini)

Nye unik Lambo feirer 60 år

Lamborghini har ingen planer om å dempe 60-årsfeiringen, og knaller til med en helt unik utgave av Huracán Sterrato. Se bilder.


Det er ikke så ofte at man får en spesialutgave av en spesialutgave, for det pleier vanligvis å være nok med en spesialutgave. Men for Lamborghini kan dette i noen tilfeller bli litt vanskelig.

For de har bare to modeller, SUVen Urus og sportsbilen Huracán, begge med sine spesialutgaver. Urus er også mulig å få som Performante, mens Huracán er tilgjengelig som Tecnica, STO og Evo Spyder.

Og vi må ikke glemme den ganske så ferske og aller mest spektakulære i Huracán-familien, nemlig Sterrato. Det er italiensk for grusvei, og forklarer veldig mye.

For Lambo har nemlig heist opp sportsbilen Huracán og gjort den til et aldri så lite terrengmonster, så det er ikke noe rart at slagordet som følger denne utgaven er «Beyond The Concrete».

Sterrato har nå fått en unik og operaglad søster, nemlig «Opera Unica». Den skal lages i det store antallet av ‒ én. Jepp, 1 stykk unik operaversjon.

Ifølge det italienske merket utstråler Huracán Sterrato Opera Unica «den uforlignelige, modige karakteren til supersportsbilen som perfekt takler de asfalterte og ikke-asfalterte veiene». Inspirasjonen til den håndpåførte lakken har de funnet i det marineblå landskapet og de rike fargene på Sardinia, og den trefargede prosessen skal skape en krystalleffekt av frossen væske.

Dette har de fått til ved å bruke Blu Amnis som første solide malingsfargen, og deretter etset inn for hånd Blu Grifo-lakken og Blu Fedra. Hvor komplisert dette faktisk er, viser tiden de brukte bare på bare lakkeringen ‒ over 370 timer. Det er nesten ikke til å tro.

Men så er dette også en svært så spesiell versjon.

‒ Huracán Sterrato ble født fra å utfordre det forventede, og levere en super sportsbil som går utover konvensjonen. Engangsutgaven Opera Unica tar dette til neste nivå, og i Lamborghini-tradisjonen vekker den oppmerksomhet og stiller spørsmål rundt denne som en kunst, sier Stephan Winkelmann, styreformann og administrerende direktør i Automobili Lamborghini.

‒ Lamborghini er alltid berørt av skjønnheten og fargene på Sardinia, og dette er den perfekte muligheten til å eksperimentere med en ny lakkeringsprosess, utforske mulighetene for vår Ad Personam-tilpassing, og deretter presentere denne spesielle Sterratoen for våre kunder og gjester i miljøet som inspirerte den blå krystalleffekten.

For ja, bilen ble presentert i eksklusive Porto Cervo på Sardinia. Mer eksakt på 5-stjerners Hotel Cala di Volpe, og det burde jo passe greit for en eksklusiv bil som dette:

Som du kan se av bildet er blåfargen og krystalleffekten kombinert med svarte detaljer, understreket av noen svarte og bøllete felger. Det hele ser både skummelt og elegant ut.

På innsiden går det også i blått og svart, og stort sett det eneste som ikke er mørkt ut fra bildene vi har i tillegg til noen sølvdetaljer er klokka 12-merkingen på rattet. Den markeringen er av en eller annen grunn hvit, så nei, ikke rød.

På innsiden finner man også et nummer, akkurat slik man gjør med alle Sterrato-bilene. Det skal nemlig kun settes sammen 1.499 biler i Sterrato-serien.

Det er mye mulig at du treffer på en Huracán Sterrato i Norge, kanskje til og med på kjerreveien opp til hytta, men den marineblå operasyngende krystallversjonen treffer du nok ikke på. Men ingen fare, vi har en masse bilder, så her har du den unike Lamborghini Huracán Sterrato Opera Unica:

Les også:

Les mer om:

Nyheter