Range Rover kan nå lokke med fem ganske spektakulære utgaver av Sport SV-utgaven. (Fotos: Jaguar Land Rover)

Nye «himmelske» Range Rover Sport SV

Range Rover liker spesialutgaver, og nå har de klar slike rettet mot hele fem Sport SV-utgaver. Her sikter britene seg inn på kosmos og gammel mytologi. Se bilder!


Gamle historier med litt mer mystiske innslag har alltid vært spennende, slik som vår egen norrøne med Tor, Odin og ikke minst den skumle Ragnarok ‒ dommedagen.

Det er ikke bare Hollywood som liker denne mytologien, for det britiske supermerket Aston Martin har latt seg inspirere av vikingenes gudsrike når de har navnet to av sine aller supreste biler ‒ Valhalla og Valkyrie. Sistnevnte har for øvrig 1.140 hk og bør brøle som Tors hammer.

Et annet britisk merke, Range Rover, er også glad i gamle historier. De kjører nå på med en ny spesialserie kalt Range Rover Sport SV Celestial Collection inspirert av gammel mytologi og selveste kosmos. Og ja, her er til og med vårt eget mystiske nordlys representert.

Dette er mer eksakt fem utgaver som strekker seg fra de naturlige tonene i «Gaea» til det klare gule eksteriøret i «Sol» – hver enkelt modell gir kundene en unik og personlig visjon av den luksuriøse performance-SUV-en, forklarer Jaguar Land Rover.

‒ Kosmos er et mystisk tema som krysser grenser, fascinerer og forener mennesker over hele verden, sier Phoebe Lindsay, Materiality Manager hos Range Rover.

‒ Det er et tema som føles passende for den første kolleksjonen av Range Rover Sport SV – som legemliggjør moderne luksusdesign, samtidig som den flytter grensene for den britiske originaliteten som Range Rover er berømt for.

‒ Ideen om det mystiske kosmos var nøkkelen – og symbolikken som gjennomsyrer hele kolleksjonen har en dypere mening. Disse historiene er nøye gjennomtenkt for å gjenspeile kundenes sofistikerte smak.

Her er det altså spesialfarger og unike symboler og interiørdetaljer blant annet på konsollen og innstegslistene som du skal få se av bildene.

Som vi vet er kundene i det litt øvre prissjiktet gjerne litt mer kravstore enn andre, og skal gjerne ha biler som skiller seg ut. Det vil Range Rover levere med den nye spesialserien. 

‒ Dagens kresne luksuskunder ønsker mer enn bare estetikk – vi ønsker å skape biler med en mer personlig tilknytning, forklarer administrerende direktør Geraldine Ingham.

‒ En Range Rover Sport er utviklet for å få kundene til å føle seg mer tilkoblet, samtidig som de har full kontroll, kan slappe av og la seg inspirere bak rattet. Celestial Collection fra Range Rover SV er en eterisk og unik kolleksjon av noen av våre mest luksuriøse biler tiltenkt kunder som verdsetter en dypere mening, spiritualitet og historiefortelling.

De fem utgavene har altså hvert sitt tema, og vi lar Range Rover selv forklare kvintetten og historien bak disse. Og ja, passende nok får du fem bilder av hver av de fem utgavene.

Range Rover Sport SV Gaea

Gaea er inspirert av gresk mytologi og representerer jorden – der livet startet. Gaea er inspirert av både sjø og land, og bilen har et symbol som representerer en bølge som slår mot land samt Green Terre Matte-lakk. 

Eksosrøret i Satin Forged Carbon Fibre og keramiske bremsekalipere i Carbon Bronze skaper et moderne, naturlig designuttrykk, komplettert med et tak og sidespeil i Narvik Black og flott motiv i Graphite Atlas innvendig og Narvik Black utvendig. 

Interiøret er tilgjengelig i to fargekombinasjoner: Caraway Windsor skinn med Kvadrat Steelcut seterygger, Natural Brown Silver Birch trefinér og tonet søm, eller skinnfri Ebony og Cinder Grey med matchende ratt og Natural Black Silver Birch trefinér. Begge kombinasjoner er en hyllest til jordkloden vår.

Range Rover Sport SV Theia

Theia – datter av Uranus og Gaea – og gudinne for syn og skinnende lys, fortsetter det mytologiske temaet.

Et symbol i Grand Black Gloss på nakkestøttene og konsollen representerer syn og lys på mange måter, inkludert Theias årvåkne øye, månekratrene eller et stjernebilde.

Interiøret i Ebony og Ecru Windsor skinn med Kvadrat Steelcut seterygger, er også tilgjengelig i mer dramatisk Ebony og Pimento Windsor skinn og mattesett med Pimento kantbinding. Detaljene i Satin Forged Carbon Fibre på midtkonsollen skinner vakkert i lyset.

Varmtonet Ilmente Grey Satin lakk med et hint av metallic, er inspirert av månen. 23-tommers smidde felger i Champagne Gold finish kompletteres av svarte karbonkeramiske bremsekalipere.

Range Rover Sport SV Io

Io, det mest vulkansk aktive himmellegemet i solsystemet, fikk Range Rover SV Bespoke-designteamet til å utvikle en unik lys og sofistikert oransje karosserifarge. 

Cyllene Gloss minner om de konstante vulkanske endringene på Ios overflate, noe som symboliseres på bilens glansfulle overflate i forskjellig lys. Eksteriøret kompletteres av eksosrør i Gloss Twill Carbon, motiv i Carbon og panseret i kontrastfargen Gloss Twill Carbon.

23-tommers Twill Carbon Fiber Gloss felger kompletteres av skreddersydde Silver karbonkeramiske bremsekalipere. 

På innsiden kan kundene velge mellom Ebony og Lunar Windsor skinn, med 3D-Knit seter, samt seterygger og setedetaljer i Satin Twill Carbon Fibre. 

Kundene kan også velge unik Ebony og Rosewood, som harmoniserer med det lyse eksteriøret, med Rosewood skinn på setene, midtkonsollen og armlenene på dørene, komplettert med detaljer i Satin Twill Carbon Fibre.

Range Rover Sport SV Vega

En lyssterk stjerne fra stjernebildet Lyra med mye blått i spekteret, er brukt som inspirasjon for den unike karosserifargen Blue Gloss.

Navnet Vega, endret fra arabiske «al-nasr al-wāqi», betyr bokstavelig talt, «den fallende ørnen» – og er synlig på bilen i form av et nedovervendt vingelignende symbol. 

Karosserifargen Verrier Blue er en hyllest til den franske astronomen Urban La Verrier, som matematisk forutså plasseringen av Neptun. Panseret i kontrastfargen Carbon Fibre Twill Gloss har samme finish på alle motiver, eksosrør og 23-tommers felger samt karbonkeramiske bremsekalipere i Nano Yellow. 

To interiøralternativer er tilgjengelig – skinnseter i lys Ebony og Perlino, med symbolet på nakkestøttene og detaljer i Natural Cream Ash Burr på koppholderne.

Eller mørkere, skinnfri Raven Blue og Ebony med søm i samme farge og mattesett med Raven Blue kantbinding og detaljer i Natural Black Birch. Begge interiøralternativer har Ebony Kvadrat Steelcut seterygger.

Range Rover Sport SV Sol

Sol-modellen representerer solen – et kraftfullt symbol på liv og guddommelighet. 

Sol er visuelt slående og dramatisk, og viser solens kraft med et unikt eksteriør i Aurora Yellow Gloss – en hyllest til Aurora Borealis-fenomenet med sin grønngule farge. 

Denne modellen har kontrasttak og sidespeil i Narvik Gloss Black, eksteriørdetaljer og eksosrør i Satin Forged Carbon, 23-tommers smidde felger i Black og keramiske bremsekalipere i Blue Nebula. 

Kundene kan også her velge mellom to interiøralternativer: Navy Windsor skinn med Light Cloud kontrastsøm, matchende matter, eller et skinnfritt Ebony interiør med Nano Yellow kontrastsøm og seterygger og detaljer i Satin Forged Carbon Fibre.

Les også:

Debatt