HjemNyheterNye Ford Ranger er svært så praktisk

Nye Ford Ranger er svært så praktisk

Nye Ranger er fortsatt et stykke unna, men nå viser Ford pickupen som også kundene har vært med å utvikle fram.

Ford er ikke beskjedne når de viser fram den nye utgaven av den europeiske pickup-favoritten, og kaller nye Ranger like godt for «den smarteste, tøffeste og mest kapable Ranger pickup som noensinne er utviklet».

- Annonse -

Skal man lage en pickup som treffer så godt som Ranger har gjort til nå, bør man både benytte egen ekspertise, ha kjennskap til kundenes ønsker og behov ‒ og aller helst samarbeide med disse.

Det er nettopp disse tre tingene Ford har hatt fokus på når de har utviklet den neste generasjonen, så de hevder at den bør bli ganske så perfekt både til jobb og fritid.

– Ranger har alltid vært en trofast pickup for småbedrifter, flåtekunder, bønder, familier og eventyrere i mer enn 180 land rundt i hele verden, sier toppsjefen i Ford, Jim Farley.

‒ Med nye Ford Ranger får kundene ikke bare en bil de vil elske, men de er også tilkoblet hele tiden ‒ noe som vil hjelpe oss med å utvikle et sterkt og varig forhold til dem. Nye Ford Ranger vil være den mellomstore pickupen som kundene vil ønske å eie og oppleve.

- Annonse -

Også Ford Norge har grunn til å forvente seg noe spesielt når Ranger blir fornyet.

– Ranger ble også Norges klart mest solgte pickup i fjor med en markedsandel på 31 prosent, og den gode salgsutviklingen har fortsatt så langt i år, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

‒ Den smarteste, mest kapable og brukervennlige nye Ranger vil gi kundene enda mer av egenskapene og designet vi vet at kundene setter pris på.

Dagens generasjon Ranger som kom i 2011 har sitt utspring i Australia, et digert land med en masse villmark og gode pickupkunder. Også kommende generasjon er utviklet i kenguru-landet, men de har også fått hjelp av designere og ingeniører rundt om i verden.

- Annonse -

Ford har i tillegg intervjuet mer enn 5.000 kunder i jakten på den perfekte utgaven, så her har det altså vært en haug med kokker rundt Ranger-gryta.

Resultatet er dette:

Ford serverer en Ranger med et litt røft uttrykk som kommer spesielt godt fram i den definerte fronten med en svær grill og matrix LED-frontlyktene, og at dette faktisk er en splitter ny modell kan vi se av dimensjonene.

Under karosseriet har Ford plassert et oppgradert chassis hvor hjulbasen har blitt 50 mm lengre og 50 mm bredere, og motorrommet har vokst for å få plass til nye drivlinje-teknologier og den nye 3-liters V6-turbodieselmotoren.

Videre er forhjulene flyttet forover med 50 mm for å få en bedre angrepsvinkel og gi bedre kjøreegenskaper i ulendt terreng, mens demperne bak er flyttet for å gi en enda bedre kjøreopplevelse både på veien og på dårligere veiunderlag.

Nye Ranger byr også på et system hvor det blir mulig å velge mellom to- og firehjulstrekksystemer som elektronisk endres etter behov, eller et nytt avansert firehjulstrekksystem som kan låses når kundene har behov for det.

Klyver vi inn i nye Ranger er det en rekke tilkoblede løsninger, et heldigitalt instrumentpanel, flere oppbevaringsrom og enda mer komfort.

Hjertet foran er en 10,1- eller 12-tommers berøringsskjerm med Fords Sync 4 stemmeaktiverte infotainmentsystem. Et modem åpner for eksempel for å fjernstarte bilen, låse den fra en FordPass-app på mobiltelefonen og se hvor den er parkert.

Ford forklarer at skjermen også er knyttet opp mot et 360 graders kamera som kan være nyttig om du skal parkere eller kjøre i ulendt terreng, og det er også mulig å styre det nye lyssystemet som lyser opp rundt bilen både fra skjermen eller appen.

Et slikt lyssystem åpner også for arbeidslys i mørke eller andre aktiviteter rundt biler. Igjen, praktisk.

Er det en praktisk ting mange kunder gjerne vil ha, er det oppbevaringsrom. Også her innfrir nye Ranger, som inkluderer oppbevaring hvor mobiltelefonen lades trådløst, det er et stort rom i midtkonsollen, mer oppbevaringsplass i dørene og under setene.

En annen ting kundene har påvirket er den praktiske bruken og løsningene til pickupen. Her er det for eksempel et stigtrinn integrert rett bak bakhjulene, for kundene har tidligere erfart at de må stå på hjulet når de skal ha tak i noen på lasteplanet.

Lasteplanet er også blitt bredere og har plass til en pall i full størrelse, og gulvet der bak er utstyrt med et nytt underlag som beskytter bedre mot riper. Flere festekroker for sikring av last er også blant forbedringene.

Til slutt kommer Ranger med et nytt lastesystem som åpner for å dele opp lasteplanet i forskjellige soner.

Bakluken er i tillegg laget for også å kunne fungere som en arbeidsbenk med tvinger for å holde planker og annet materiale på plass når de skal sages. Så jepp, nye Ranger er helt klart praktisk.

Helt til slutt holder også Ranger-teknologien seg oppdatert i framtiden, for denne kan oppdateres og forbedres løpende gjennom trådløse Power-Up-oppdateringer.

Nye Ranger skal produseres i Thailand og Sør-Afrika fra 2022, kan bestille i Europa sent i 2022 med kundelevering tidlig i 2023.

Her er bildene av den nye Ford Ranger:

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Cadillac Lyriq befinner seg nå i soloppgangen, og er snart på plass i USA. (Fotos: Cadillac)

Cadillac Lyriq har fått rekkevidde og pris

Muligens inspirert av den ekstreme interessen rundt Ford F-150 Lightning, har Cadillac trykket på gasspedalen såpass mye at Lyriq...
Rolls-Royce har gitt Phantom en midtlivs-oppdatering. (Fotos: RR)

Phantom ‒ ånden kjører videre

Rolls-Royce har gitt Phantom en ansiktsløfting, uten at de har endret altfor mye på generasjonen som kom i 2017. Vi...
For første gang har en robot lakkert et avanserte kunstverk på en bil. (Foto: ABB)

For første gang har en robot lakkert bilkunst

En robot lakkerte kunstverk på bare en halv time. Se bilder og video. Det er ABB Robotics som kan fortelle...
Renault trekker seg nå ut av Russland. (Foto: Renault)

Renault selger sin store Russland-virksomhet

45.000 ansatte i Russland får nye arbeidsgivere. Det franske Renault-konsernet gikk faktisk mot strømmen da Putin fant ut at han...
Bilia kjøper opp den norske Jaguar Land Rover-forhandleren Insignia. (Fotos: Bilia)

Oslo-forhandleren som ledet an I-Pace-salget er solgt

Bilia har kjøpt opp Jaguar Land Rover-forhandleren Insignia. Insignia, forhandler av Jaguar, Land Rover og ikoniske Morgan, levde et ganske...
Nio har åpnet det første servicesenteret i Norge. (Fotos: Nio)

Nio åpnet sitt første servicesenter

Ny norsk milepæl for merket som også tilbyr mobil service. Vi har blitt vant til at nye kinesiske bilmerker med...
Dette er en fullstendig selvkjørende Hyundai Ioniq 5. (Fotos: Hyundai)

Hyundai Ioniq 5 blir robotaxi

Mange drømmer kanskje om å sette seg bak rattet til prisvinnende Ioniq 5, men neste år kommer det faktisk...
Dette er Cher’s 1966 Ford Mustang som ble solgt for 643.000 kroner i 2016. Det var 56 prosent mer enn hva en vanlig Mustang av denne typen gikk for den gang. (Fotos: Hagerty)

Hva koster egentlig bilene eid av kjendiser?

Hva har prinsesse Diana, Paul Newman, Tupac, Carroll Shelby og paven til felles? Vel, de er alle på hver...
BMW Norge kan nyte solnedgangen, for de har nemlig svært så fornøyde kunder. (Fotos: BMW)

BMW med de mest fornøyde norske bilkundene

BI har offentliggjort Norsk Kundebarometer 2022, og den viser at BMW har de mest fornøyde kundene av bilmerkene. Handelshøyskolen BI...
Mazda har oppgradert sin to år gamle elbil, MX-30. (Fotos: Mazda)

Mazda MX-30 får litt raskere lading

Elbilen får også en ny motorlyd! Ganske nøyaktig to år etter at Mazda satte sin helelektriske SUV-modell inn i produksjonen...
Regjeringen vil fjerne momsfritaket på elbiler, noe som vil gi en stor ekstraregning til mange bilkjøpere. (Foto: NAF)

Momssjokket: ‒ Sjekk rettighetene og unngå stor ekstraregning

Regjeringen vil skrote dagens momsfritak på nye elbiler fra 2023, og det kan føre til en stor ekstraregning for...
I en ny undersøkelse er elbilene marginalt mer populære enn andre biltyper. (Foto: NAF)

Svært lav interesse for bildeling

Elbilene har nå kjørt forbi bensin- og dieselbilene når det kommer til hva folket vil gå for når de...
Dette er en elektrisk pickup signert Volkswagen-gruppen. (Fotos: Volkswagen)

Volkswagen skal komme med el-pickup

Det har vært hysteriske tilstander rundt Ford F-150 Lightning i USA. Nå kaster Volkswagen-gruppen seg inn i kampen om...
Denne rekker akkurat årets norske sommer. (Fotos: Mercedes)

Dette koster den ultimate sommerbilen

Planlegger du en ny kabriolet til sommeren? Mercedes Norge kan i så fall lokke med en helt ny SL-modell. Over...
Christina Bu i Elbilforeningen er svært skeptisk til det nye forslaget fra regjeringen. (Fotos: Norges elbilforening)

Regjeringen vil fjerne momsfritaket på elbiler

– Regjeringens forslag til moms på elbil er håpløst, uforutsigbart og ubrukelig. Dette spenner bein under Norges mest vellykkede...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her