Nye bilder og video av Kia EV9

Konseptet viser vei for en produksjonsutgave i 2023, og har som bildene og videoen viser mange nye løsninger og en gedigen kupé.


Tilbake i november kunne Kia endelig vise litt mer av konseptet EV9, en ganske så stor SUV med tre seterader og en masse nyvinninger basert på E-GMP-plattformen som også Kia EV6 er laget på.

Det robuste konseptet er 4,93 meter lang, 2,06 meter bred og 1,79 meter høy, og byr på en formidabel akselavstand på 3,10 meter. Lengre akselavstand betyr som kjent mer innvendig plass.

Den karakteristiske profilen har hentet linjene fra Kias «Bold for Nature»-prinsipp, som igjen stammer fra designfilosofien «Opposites United».

I tillegg til en masse nye løsninger kunne også Kia skryte av at konseptet inkluderer en 27-tommers vidvinkelskjerm, et futurisk ratt og at resirkulerte garn er brukt som basis for materialer på innsiden av bilen.

Bilen tar altså bærekraft et nivå videre.

Slik ser konseptet Kia EV9 ut:

Dette er altså et konsept, så det er all grunn til å forvente endringer i forhold til den utgaven som skal inn i serieproduksjon.

Men slike konsept viser de store linjene, og som vi kan se av en ny og avslørende video er det flere kule ting som vi virkelig håper overlever til sluttproduktet.

Rattet og skjermen er to litt mer spesielle tingene, noe også setene er.

Det er kidnapperdører, noe som betyr at for- og bakdørene åpnes hver sin vei. Det gir langt enklere inngang for de som skal inn i 2. eller 3. seterad. For ja, dette er åpenbart en elbil for storfamilier.

Her har til og med Kia en løsning som flytter hele den første raden inkludert midtkonsollen og rattet framover, noe videoen også viser.

Den har også et stort panoramatak, og er ikke det utvendige lyset godt nok så er den også utstyrt med stemningslys.

Og som videoen viser har den også ganske så spesielle frontlys.

Nå er det selvsagt altfor å si noe om de endelige spesifikasjonene som EV9 kommer til å få, for planen er altså at produksjonsversjonen skal være på plass neste år.

Men Kia har hintet litt om hva de forventer av storesøsteren til EV6, som selv har en rekkevidde på 528 kilometer for 2WD-utgaven.

De sier at EV9 vil få en rekkevidde på rundt 540 kilometer, og at kun 6 minutter lading skal gi 100 nye kilometer i rekkevidde.

Doningen skal også klare 0-100 km/t på rundt 5 sekunder, noe som i så fall er ganske så imponerende.

Og som også bildene under viser ‒ den bør by på klasseledende innvendig plass som blant annet den store akselavstanden sørger for.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter