Ny video av grusvei-beistet til Lamborghini

Nå kappkjører Huracán Sterrato mot en paraglider.


Ok, to ting som må avklares. Først, ja, Lamborghini skal lage en mer terrengbasert versjonen av gatebeistet Huracán, og nei, bilen har fortsatt ikke hatt verdenspremiere.

Men Lamborghini er så stolte av denne at de rett og slett ikke klarer å holde igjen all infoen, og det skjønner vi veldig godt. For skal vi måle ut fra den nye videoen blir det et helt vanvittig beist ‒ med en herlig lyd!

Bilen heter altså Lamborghini Huracán Sterrato, og ble vist fram som et konsept allerede i 2019. Siden ble det helt stilt om den terrengbaserte sportsbilen, før det plutselig dukket opp en video i sommer.

Det eneste de da sa om bilen var «Beyond The Concrete», altså forbi asfalten. Men navnet på modellen gjør ting ganske så mye klarere, for om du mater «sterrato» inn i Googles oversetter får du ut ordet «grusvei».

Konseptet i 2019 var basert på en Huracán EVO, og var utstyrt med en 5.2-liters motor med 640 hestekrefter. EVO-utgaven er også utstyrt med en teknologi kalt LDVI, som skal skjønne hva som er i ferd med å skje og hjelpe bilen gjennom for eksempel gjennom en sving.

Videre hadde bilen både firehjulstrekk og firehjulsstyring, og for å trives på grusveiene hadde Lambo løftet opp bilen med 47 mm.

Dekksporet var i samme slengen utvidet med 30 mm, og ettersom bilen var utstyrt med dekk som også skal takle grusen måtte også hjulbuene utvides.

Til slutt hadde de også forsterket karosseriet med beskyttelsesplater og sterkere materiell som karbonfiber og harpiks, og selvsagt satt på litt mer rallyinspirerte lykter.

Pressemelding fra september inneholdt altså kun tre ord, men nå er de heldigvis litt mer spandable. Men bare litt.

De bekrefter det vi selvsagt visste, at dette faktisk er en Huracán Sterrato, og sier at denne blir den aller første den første supersportsbilen designet for maksimal kjøreglede også utenfor asfalten. Den skal altså trives også på grusveier, men det har vi jo også skjønt.

Tre andre ord de bruker nå er «modig, autentisk og uventet», og forteller videre at den nye modellen skal avdukes på Art Basel i Miami 30. november. Så ja, denne tolker de som et rullende kunstverk.

Slik ser den ut skjult litt bak et kamomønster:

Vi fikk også se en video i september, og nå byr de på ytterligere to andre.

I den fra september kappkjørte en Sterrato mot en sykkel, og nå går de rett og slett til himmels.

Nå er det en liten kappkjøring mot en paraglider, selvsagt også denne gang på et litt mer grusete underlag. Og det går vanvittig unna, så her må lyden jekkes opp. Den er nemlig en stor del av opplevelsen.

Vi venter spent på premieren og hva som faktisk skjuler seg i denne, for dette ser og høres iallfall veldig lovende ut.

Les også:

Les mer om:

Nyheter Superbilene