Annonse
Hjem Nyheter Ny SUV-bølle fra AMG

Ny SUV-bølle fra AMG

Mercedes-AMG kliner nå til med en GLE 63 i coupéform. Og den er hybrid. Litt, iallfall.

Det er to ting du bør merke deg med den nye modellen fra Mercedes-AMG. Den er en SUC, og den har EQ Boost.

Den originale GLE går altså fra å være en Sport Utility Vehicle, ja, SUV, til å bli en Sports Utility Coupé, altså en SUC.

Og med EQ Boost bærer Mercedes-AMG GLE 63 Coupé den merkelappen med største selvfølge.

Den sportslige SUV-modellen har i utgangspunktet en diger 4.0-liter V8 biturbo som enten yter 571 hk eller 612 hk (S-versjonen), men et mildhybridsystem på 48 volt sørger for ytterligere 22 hk om det trengs.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne er ikke som andre mildhybrider, for Mercedes sier at du kan bruke den ekstra boosten temporært ‒ og ikke kun ved faste situasjoner som start/stopp og seiling på landeveien.

Med på EQ-lasset følger også et dreiemoment på 250 Nm, så Mercedes-AMG GLE 63 Coupé er virkelig et rovdyr hvor den beryktede turbotregheten bør være historie.

Den nye modellen følger selvsagt andre nye AMG-biler med diverse moderne løsninger, som sylinderkutt, kjørehøydekontroll og diverse kjøremoduser inkludert Sport+ og Race (ikke S-versjonen).

Også selvsagt er det automatkassen AMG Speedshift TCT 9G som gjelder i denne verstingen også, og vi snakker også om 4Matic+ og dermed avansert firehjulstrekk.

Den har også elektronisk kontrollert bak-diff, og digre bremser med skiver på 400 x 38 mm foran og 370 x 32 mm bak.

På toppen har AMG-folkene også satt inn sportsstyring som reagerer på farten med forskjellige moduser, og på innsiden er det selvsagt MBUX-systemet med sine skjermer som gjelder.

Så hva blir resultatet av alt dette?

Jo, Mercedes-AMG GLE 63 Coupé med 571 hk og 750 Nm klarer 0-100 km/t på 4,0 sekunder og har en toppfart på 250 km/t, mens Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé med 612 hk klarer sprinten på 3,8 sekunder og har en toppfart på 280 km/t.

Og begge har altså 22 ekstra hk og 250 Nm på lur, så denne AMG-villmannen bør ikke bli en sinke rundt en bane eller langt inne i villmarken.

Her er flere bilder av SUC’en:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,879FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker