Annonse
Hjem Nyheter En forsmak på en veldig spesiell BMW M2

En forsmak på en veldig spesiell BMW M2

Har du lyst å kjøre rundt i et ekte kunstverk? Det får du snart muligheten til.

Det skjedde mye på 1970-tallet. I musikkverden var pønken den ultimate protesten mot det etablerte, og i USA lot unge kunstnere følelsene få fritt spillerom med graffitien.

En av de som løp rundt med sprayboks i hånda var en ung mann som het Leonard Hilton McGurr, og som mange andre malte han undergrunnvognene i New York City.

Som flere av de andre graffitimalerne var også McGurr en talentfull kunstner, og fokuserte på abstrakt gatekunst med spesiell skrift som siden har blitt veldig populært.

McGurr var så god at han avanserte fra den mørke t-banen og ut i den store verden, og er nå en verdenskjent artist kjent som Futura eller Futura 2000. Han er altså for lengst blitt stueren, og har blant annet designet en Hennessy-flaske og logo for baseball-laget New York Mets.

Saken fortsetter under Annonsen

Og snart en M2 for BMW.

Det tyske merket er langt fra ukjent med kunst, og allerede for 40 år siden lot de en av de aller mest kjente male en BMW M1. Sportsbilen Andy Warhol satte sitt kunstriske preg på er fortsatt en av verdens mest kjente biler, og er rett og slett kjent som kunstbilen.

Den får nå selskap av tre unike BMW M2 Competition.

Det er altså Futura som har fått fritt spillerom, og gjort tre M2 Competition om til rullende kunstverk.

Og la oss slå det fast med en gang, dette er imponerende saker. Sjekk selv hvordan den ene ser ut.

Bare slapp helt av, det kommer flere bilder og en video lenger ned.

Futura var aldri i tvil om at han skulle ta oppdraget.

‒ BMW M2 Competition er en dynamisk, utadvendt, og til en viss grad, hyggelig provoserende. Jeg ser det som en stor ære å få lov til å legge en spesiell touch på denne bilen, sier Futura.

Artisten skal jobbe på tre spesielle M2-biler, hvor både det indre og ytre for seg en skikkelig overhaling.

Her kan du se hvordan Futura jobber med en av disse, og høre han snakke litt om BMW og prosessen.

Men BMW planlegger noe mer enn bare tre nye kunstbiler de kan vise rundt i verden.

Det kommer også en begrenset produksjonsserie som bærer Futura-navnet, men hvor mange BMW planlegger å lage av denne vet vi ikke. Ryktene sier 500, men det er ikke bekreftet.

På innsiden vil instrumentpanelet og senterkonsollen få Futura-design, mens sportssetene i svart og hvitt får polarblå kontrast-tråder. I tillegg byr BMW på et spesielt ratt og dørkarmer hvor bilens nummer i den begrensede serien står samt Futuras signatur.

På utsiden blir den gjenkjennelig med lakkerte beskyttelsesdeksler både foran og bak samt sideskjørtene, og bilene får også 19-tommer felger i «jet-svart».

En BMW M2 Competition er i seg selv en imponerende bil, og den 410 hk sterke sportsbilen har dratt inn diverse priser siden den kom.

Men en Futura-versjon hever listen helt opp til skyene, for nå snakker vi rett og slett om et rullende kunstverk.

Sjekk selv:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker