HjemElbilerNy sportslig Norges-utgave av Volkswagen ID.3

Ny sportslig Norges-utgave av Volkswagen ID.3

For å understreke hva den nye utgaven av ID.3 handler om, har Volkswagen like godt kalt den for ID.3 Sport.

Sirkelen er komplett. Først kom Volkswagen ID.3, så fulgte Volkswagen ID.4 i hjulsporene. Deretter kunne tyskerne vise fram en mer sportslig Volkswagen ID.4 GTX, og nå følger lillesøster etter med sin sportslige versjon av elbilen.

– Dette er en sportslig og tøff lillebror til nye ID.4 GTX, sier da også Harald Edvardsen Eibak, direktør for Volkswagen i Norge.

Og det er en veldig spesiell ting med ID.3 Sport.

Saken fortsetter under Annonsen

Det finnes nemlig ikke finnes spor av den i utlandet, så dette er noe vi kan kalle en ekte Norges-utgave av elbilen. Her har altså importøren spilt inn sine ønsker, og Volkswagen sentralt har kastet seg rundt og satt sammen en enda mer tilpasset utgave for det elbil-sultne norske markedet.

Den nye utgaven av elbilen som fysisk befinner seg i samme størrelse som Volkswagen Golf er utstyrt med to batteri- og motoralternativer, en som kan by på 45 kWh batteri (netto) og 150 hestekrefter, og en med 58 kWh batteri og hele 204 hk under skallet.

Volkswagen Norge kan opplyse at rekkevidden basert på WLTP blir 343 kilometer for det minste batteriet og 416 kilometer for den med 58 kWh, og de kommer også med oppgraderte DC hurtigladeeffekt med maks fart på henholdsvis 110 kW og 120 kW (ekstrautstyr på ID.3 Sport med 45 kWh-batteri).

Startprisen bør ikke skremme så veldig mange, for ID.3 Sport starter på 303.500 kroner. Topputgaven med det største batteriet og 204 hk har på sin side fått en startpris på 349.900 kroner, og dette er priser uten frakt- og leveringsomkostninger. En ID.3 har for øvrig en startpris på 271.600 kroner.

Nå er ikke elbilmodellen helt ukjent med sine Norges-assosiasjoner, for et av valgene for felgene til ID.3 heter nemlig Andøya. Og selvsagt vil Norges-utgaven være utstyrt med slike på 19 tommer, samt en førerassistentpakke og interiørpakke kalt «Top-Sport+» som standard.

Dette inkluderer blant annet navigasjonssystemet «Discover Pro», ryggekamera, Keyless Access og elektrisk justerbare sportsseter i Artvelour med integrerte hodestøtter, korsryggstøtte med massasje og uttrekkbar lårstøtte, kan Volkswagen Norge opplyse.

– Fordelen for kundene som velger denne modellen vil være på 10.000 kroner, sier Edvardsen Eibak.

ID.3 Sport kan også leveres med den nye eksklusive lakkfargen «Kings Red metallic» som kan sees på det ene bildet vi har av spesialutgaven, i tillegg til de andre ID.3-fargene.

Det åpnes for bestillinger av den nye ID.3 Sport-versjonen i juni, og de første modellene kan leveres til kunder i løpet av sommeren.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse