- Annonse -
HjemNyheterHer er nye Multivan

Her er nye Multivan

Volkswagen Nyttekjøretøy viser nå fram nye Multivan, som kommer som ladbar hybrid for aller første gang.

Det føles som en liten evighet siden Volkswagen først pirret med en ny Multivan, denne multifunksjonelle varebilen som kan brukes til det meste. Men nå er altså ventetiden over, og Volkswagen kan endelig vise fram bilder av den nye generasjonen.

- Annonse -

Den store nyheten er at nye Multivan for første gang nå kommer som ladbar hybrid gjennom eHybrid, og dette drivsystemet kan skilte med en 1.4-liters TSI-motor på 150 hestekrefter kombinert med en 85 kW stor elmotor. Totalt byr den på 215 hestekrefter og en 6-trinns DSG-girkasse, mens et 13 kW stort batteri bør sørge for en grei elektrisk rekkevidde. Denne har Volkswagen så langt ikke opplyst noe om.

Rent praktisk bør også den nye utgaven by på masse innvendig plass, for bilen er 4,97 meter lang, 1,94 meter bred og 1,90 meter høy, og er både bredere og har lengre akselavstand enn forgjengeren.

I utgangspunktet kommer Multivan med sju seter, men det er mulig å snu 2. seterad 180 grader og de to enkelsetene bakerst kan også fjernes ganske så enkelt, opplyser tyskerne.

Basisversjonen kan også by på 469 liter med bagasjeplass bak 3. seterad, noe som kan økes til 1.844 bak den 2. seteraden. Totalt bak 1. seterad byr nye Multivan på 3.672 liter, mens den lange utgaven har maksimum plass pålydende 4.053 liter.

- Annonse -

Ikke overraskende byr også Multivan på en masse ny teknologi, noe man kan se på utsiden via de interaktive IQ.Light, mens innsiden er utstyrt med en 10,25-tommers Digital Cockpit samt en 10-tommers berøringsskjerm for infotainment. Bilen er også utstyrt med en eSIM, noe som betyr at den har digital kontakt med omverden.

Nye elbiler har fokus på lydanlegg, og en personfrakter som Multivan skal ikke være dårligere. Så nyttekjøretøysavdelingen har puttet inn hele 14 høyttalere og et anlegg med totalt 840 watt. Her kan bilen også by på noe som heter «Fraunhofer Sonamic Panorama Algorithm», og denne skal kunne separere de individuelle kildene fra et lydopptak og dele dem videre gjennom en U-formet akustikk. Dette skal ifølge Volkswagen gi optimal lyd.

Multivan i T7-drakten svikter selvsagt heller ikke når det kommer til førerassistenter. Ifølge tyskerne er det over 34 av dem, og som standard kommer den med Front Assist, noe som inkluderer bynødbrems, dynamisk veiskiltvisning og kjørefeltassistent.

Den kan også ny på noe ganske nytt, nemlig Car2X, dette systemet som kommunisere med eksterne kilder og andre kjøretøyer. Så bilen kan motta varslinger om fare som for eksempel sterk sidevind, og bilen er også utstyrt med et utkjøringsvarslingssystem som advarer når du åpner en dør og det er sykler eller andre kjøretøy i nærheten.

- Annonse -

Multivan kommer også med IQ.Drive Travel Assist, noe som gjør den delvis selvkjørende ved å kombinere Adaptive Cruise Control og Lane Assist.

På toppen av dette har også nye Multivan er Area View, en 360-graders visning av kjøretøyet ved hjelp av fire kameraer som viser bilder på 10-tommers infotainment-skjerm. Så det har aldri vært enklere å parkere en slik ganske stor varebil som Multivan enn nå.

Volkswagen har foreløpig ikke sagt noe om når den faktisk kommer, men ettersom vi endelig har fått bilder av den nye utgaven er det nok ikke altfor lenge til.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Dette er Ken Blocks nye leketøy, en helelektrisk Audi S1 e-tron quattro. (Fotos: Audi)

Ken Blocks særs spesielle Audi e-tron er klar

Stuntfører Ken Block går elektrisk i en ny serie kalt Electrikhana, og han har litt av en elbil på...
Bilene er i ferd med å vokse ut av dagens parkeringsplasser. (Foto: Bil24)

Bilene vokser ut av parkeringsplassene

Størrelsen på parkeringsplasser tar utgangspunkt i eldre biler, og nå skal regelverket gjennomgås. Resultatet blir mest sannsynlig bredere parkeringsplasser. Bilene...
Dårlige veier kan sette førerassistentene ut av spill. (Fotos: NAF)

Moderne støttesystemer slås ut av dårlige norske veier

På enkelte strekninger er veistandarden så dårlig at den til og med setter de livsviktige førerassistentene i moderne biler...
De første helt førerløse robotaxiene i Kina er nå på plass. (Fotos: Baidu)

Første førerløse robotaxier i Kina

Et lite steg for Baidu, et stort sprang for bilverden? Se video. Mange selskaper og bilprodusenter utvikler selvkjørende biler, og...
Nico Rosberg har fått den aller første kundebilen av Rimac Nevera, kanskje aller verdens råeste serieproduserte bil. (Fotos: Rimac)

Rosberg fikk utlevert første Rimac Nevera

Hva er mer passende enn at en formel 1-verdensmester får det første eksemplaret av kanskje verdens raskeste serieproduserte bil?...
Nio Norge åpner sin andre batteribytte-stasjon i neste uke, og denne befinner seg i Vestby rundt fire mil sør for Oslo. (Fotos: Nio Norge)

Nio åpner sin andre batteribytte-stasjon

Den andre byttestasjonen i Norge, og dermed også i Europa, blir i Vestby rundt fire mil fra Oslo i...
Dette er en helt unik Ford Mustang 1964-modell. (Fotos: Ringbrothers)

En helt ny Ford Mustang 1964-modell

Ringbrothers tar modifisering av eldre biler et hakk lenger enn de fleste, noe denne unike, nye 58-åringen er et...
Porsche har faktisk laget en toppløs Cayenne, men da mener vi også én! (Fotos: Porsche)

Her er den toppløse Porsche Cayenne, men…

Det finnes kun denne ene utgaven, og den kan ikke en gang kjøres på veiene. Porsche tok svært så seriøst...
Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her