Annonse
HjemNyheterHer er nye Kia Sportage

Her er nye Kia Sportage

For en uke siden pirret Kia med noen skyggebelagte bilder av nye Sportage, og nå viser de fram bilen i sin fulle prakt.

Man skulle kanskje tro at nye Kia Sportage nå har fått sin premiere, men slik er det ikke. Kia gleder seg nemlig så mye til den nye utgaven at de kjører noen oppvarmingsrunder før debuten i Sør-Korea finner sted i juli.

Her i Europa må vi smøre oss med enda mer tålmodighet, for den europeiske utgaven av Sportage skal ikke vises offisielt fram før vi har rundet sommeren og gått inn i september.

Men før den tid kan vi altså stifte et litt løsere bekjentskap med den nye generasjonen, for Kia har nå sluppet flere bilder som avslører både utsiden og innsiden av bilen.

Kia Norge understreker at design og utførelse kan variere fra bildene som nå vises av Sportage for det globale markedet, men vi får uansett se de store linjene av den kommende generasjonen.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Kia Sportage har vært en av våre mest solgte modeller siden den ble lansert på 1990-tallet. I 2010 ble 3. generasjon lansert med en helt ny designretning, og mange nye kunder fikk øynene opp for Kia, sier Irene Solstad, konserndirektør for Kia i Bertel O. Steen.

‒ Helt nye Sportage blir en veldig bra bil for det norske markedet. Vi gleder oss til å dele flere detaljer nærmere lansering som blir tidlig neste år.

Vi bor som kjent i en verden full av motsetninger, men Kias designfilosofi prøver nå å smelte disse sammen gjennom det de kaller «Opposites United». Og resultatet kan faktisk sees i nye Sportage, for her har Kias designere både fra Sør-Korea, Tyskland, USA og Kina gått sammen for å skape en slags universell SUV-modell som alle kan enes om.

Resultatet er en SUV-modell med skarpe og definerte linjer i stilen til den kommende Kia EV6, en elbil mange nordmenn venter på.

‒ Å redesigne Sportage ga designerne våre mulighet til å hente inspirasjon fra den nylige lanserte EV6 som har moderne og innovativ SUV-design. Med helt nye Sportage ønsket vi ikke bare å ta et skritt fremover, men flytte oss til et nytt nivå i SUV-klassen, sier Karim Habib, en visepresident hos det globale designsenteret.

Kontrastene, spesielt når vi ser på bildet av den hvite utgaven, kommer godt til syne både med en svartlakkert grill og et tak i kontrastfarge, noe Kia aldri tidligere har gjort.

Innsiden er ikke overraskende preget av et digitalisert dashbord, hvor en ganske så stor og buet skjerm tar det meste av oppmerksomheten. Kia har også spandert på en del fysiske knapper, noe mange helt sikkert setter pris på.

Du ser det ikke på bildene, men Kia sier at det også har integrerte kleshengere bak på nakkestøttene til forsetene, så her har Kia også hatt fokus på det praktiske.

Her er de nye bildene av den globale versjonen av nye Kia Sportage, men vi må altså vente litt før vi får se den europeiske versjonen av SUV-modellen.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse