Annonse
Hjem Nyheter Ny spesialversjon av Hilux

Ny spesialversjon av Hilux

Toyota oppgraderer nå pickup-modellen Hilux, og byr også på en ny spesialversjon.

I januar skjedde det noe Toyota hadde ventet på i 40 år.

Da ble årets Dakar-rally arrangert, og den raskeste av dem alle ble faktisk en ekte sjeik. Nei, ikke Ben Redic Fy Fazan, men rallyfører Nasser Al-Attiyah som blant annet har vært lagkamerat med Mads Østberg i rally-VM.

At føreren fra Qatar gikk helt til topps var ikke langt fra en sensasjon, for dette var faktisk tredje gang Al-Attiyah vant det tradisjonsrike rallyet.

Men det som skapte oppsikt var at han rattet en Toyota, merket som aldri tidligere har behersket det legendariske ørkenrallyet.

Saken fortsetter under Annonsen

Mer spesifikt satt Al-Attiyah bak rattet på en Hilux Dakar, en spesialversjon av den populære pickup-modellen til den japanske produsenten.

Han slo knalltøffe konkurrenter som Carlos Sainz og Stéphane Peterhansel, som begge rattet spesialversjoner av Peugeot 3008 og som var blant de største forhåndsfavorittene.

Hiluxen taklet altså de svært så vanskelige forholdene best, og faktisk ble det et så røft rally at kun 56 av de 100 påmeldte bilene kom seg til mål i Lima i Peru.

En del av Toyota-modellens stadig økende popularitet (14. mest solgte bil i 2018) kan også spores til holdbarheten, for Hilux er kjent som en driftssikker bil som tåler en trøkk eller to. Hilux er i dag det Volvo var på 1980-tallet, altså tilnærmet umulig å ta livet av.

Og det er kanskje ikke så rart, for Toyota har nå utviklet modellen i ganske så nøyaktig 50 år. Den har altså jubileum i år, og det må selvsagt feires med mer enn «bare» å vinne Dakar-rallyet.

Toyota gir modellen en mindre overhaling, og vil nå også by på flere sikkerhetspakker via Toyota Safety Sense. Det blir mulig å få den med ting som skiltgjenkjenner, adaptiv cruisekontroll og filassistent, og Sense-pakken byr også på antikollisjonssystemer og beskyttelse for myke trafikanter.

Men skal du virkelig feire 50 år bør du gå for den nye spesialversjonen.

Her snakker vi blant annet om 18-tommers lettmetallsfelger og et heltsvart og røffere interiør med et spesiallaget instrumentpanel. Selv nøkkelen blir barskere, og viser silhuetten av Hilux forfra.

Toyota sier at Special Edition og oppgraderte Hilux blir tilgjengelig i august, og dermed godt innenfor tidsfristen for å feire 50-årsjubileumet.

I mellomtiden kan vi se på flere bilder av spesialversjonen:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,884FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker