Annonse
HjemNyheterNy målflagg-versjon fra Jaguar

Ny målflagg-versjon fra Jaguar

Den britiske produsenten kjører på med Chequered Flag-modeller, og nå har turen kommet til E-Pace.

I 1994 kom det et dataspill på markedet kalt «Checkered Flag», et slags formel 1-spill hvor det gjaldt å komme seg først over målstreken ‒ derav navnet som betyr målflagg.

Spillet var laget for spillkonsollen som var kalt Atari Jaguar, en av flere konsoller fra den gang store Atari.

Om dagens sjefer hos Jaguar Land Rover spilte akkurat det spillet på den Jaguar-konsollen skal være usagt, men bilprodusenten har muligens latt seg inspirere av kombinasjonen Checkered Flag og Jaguar.

Saken fortsetter under Annonsen

For Chequered Flag er nemlig også navnet på et stadig stigende antall spesialmodeller som bilprodusenten Jaguar har kommet med de siste årene.

Disse er kort fortalt versjoner som er litt bedre utstyrt, og med noen nye designelementer som skiller de fra de originale modellene.

Tidligere har modellene F-Type, XF og F-Pace fått denne behandlingen, og nå er tiden kommet til den kompakte E-Pace.

Vi vet dessverre ikke norsk pris på denne, med den er ganske så eksakt 10.000 pund dyrere enn R-Dynamic i England. Den versjonen starter på 494.900 kroner her i Norge, og dermed bikker nok målflaggmodellen 600.000 kroner men grei margin.

E-Pace Chequered Flag kommer i tre farger (Photon Red eksklusiv for denne), 19-tommers felger og et sportsligere design som også R-Dynamic-versjonen har.

Også på innsiden er det mye som minner om R-Dynamic, og Chequered Flag får blant annet sportsratt hentet fra den modellen, svarte girhendler, 12,3-tommers skjerm og seter som blir varmet i 10 retninger. Jepp, 10 retninger.

Men dette er ikke en rendyrket racer, om du skulle tro det. Det avslører nemlig motoralternativene.

Her finner vi faktisk to dieselversjoner på henholdsvis 150 og 180 hestekrefter, og to bensinmotorer som yter 200 og 249 hestekrefter.

Så selv om den muligens byr på noen motorspor-gener, bør du ikke yppe altfor mye i kryssene bak rattet på en E-Pace Chequered Flag.

Men så er ikke SUV-modellene fra Jaguar Land Rover mest kjent for sine raske fibrer, men heller for sine nydelige linjer.

Det understreker denne faktaen:

Range Rover Evoque ble kåret til årets vakreste bil i 2012, Jaguar F-Pace ble det samme i 2017, Range Rover Velar tok tittelen i 2018 og Jaguar I-Pace hanket inn den prisen i år. I-Pace ble for øvrig også kåret til årets bil.

E-Pace er altså den eneste av de tre SUV-modellen med Jaguar-merket som ikke har vunnet den prestigetunge designprisen, men det betyr absolutt ikke at den kan betegnes som «den stygge andeungen». For det er en særs linjelekker familie.

Det kan du selv se ut av disse bildene av den helt nye Chequered Flag-modellen:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse