Annonse
HjemNyheterNy lynrask utgave av Porsche 718 Cayman

Ny lynrask utgave av Porsche 718 Cayman

Porsche har utviklet et RS-utgave av 718 Cayman GT4, og den er lynrask. Se video!

Det er ingenting å si på ambisjonene rundt den kommende utgaven kalt Porsche Cayman GT4 RS:

‒ Under utviklingen ga vi 718 Cayman GT4 RS alt som kjennetegner en ekte RS: lett konstruksjon, mer marktrykk, mer kraft og selvfølgelig et enda høyere nivå av respons og tilbakemelding på førerens innganger, sier direktør for GT Model Line, Andreas Preuninger.

Og ingen vet mer om resultatet av disse endringene enn testfører Jörg Bergmeister. Han har nemlig luftet den nye utgaven rundt selveste Nürburgring-Nordschleife, verdens mest krevende racerbane døpt «det grønne helvete».

‒ 718 Cayman GT4 RS er en kompromissløs kjøremaskin. Den føles like smidig som en gokart på fjellveier, men er imponerende stabil og velbalansert på racerbanen, forklarer testføreren.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ GT4 RS er en av de skarpeste bilene Porsche noensinne har utviklet. Og du må virkelig selv oppleve den fantastiske lyden den lager.

Nå er riktignok Bergmeister noe inhabil. Han har nemlig vært med på utvikling, og har selv klokket mer enn 500 timer bak rattet på 718 Cayman GT4 RS under test- og tuningsprosesser.

Men klokka lyver ikke.

Porsche har altså tatt med seg både testføreren og den nye bilen til Nordschleife, hvor en 20,86 kilometer lang sløyfe ventet.

Det er litt lengre enn tidligere, for da ble bilene målt rundt en bane som målte 20,6 kilometer. Men Porsche har også tatt tiden på denne strekningen, slik at RS-utgaven kan sammenlignes mot den vanlige 718 Cayman GT4.

Og RS-utgaven er ikke bare litt raskere, for den knuste rett og slett tiden til lillesøsteren. På den offisielle runden på 20,86 kilometer brukte en lett tilslørt 718 Cayman GT4 RS 7:09,300 minutter, og på den litt kortere runden tok det 7:04,511 minutter ‒ hele 23,6 sekunder raskere enn den utgaven uten RS i navnet.

‒ Den fantastiske rundetiden til Nordschleife er et klart bevis på hvor tydelig merkbare disse forbedringene i kjøredynamikken er, sier Preuninger.

‒ Kundene våre kan se fram til en ren førerbil som har en spennende kjøreopplevelse som en absolutt prioritet.

Den bilen som Bergmeister rattet rundt Nordschleife var utstyrt med Michelin Pilot Sport Cup 2 R-dekk, og Nürburgring selv har godkjent tiden.

Porsche Cayman 718 GT4 RS får verdenspremiere i november, og som en aldri så liten smakebit kan du bli med Bergmeister på den lynraske runden rundt verdens mest krevende racerbil.

Så fest setebeltet og pump opp lyden!

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse