Ny Lexus-utgave blir svært så eksklusiv

Kun 80 eksemplarer skal sendes til Europa, så det blir beinhard kamp om Lexus LC «Hokkaido Edition».


Noen vil kanskje hevde at alle Lexus-bilene er flaggskip-modeller, men de som Lexus Norge selv hevder fortjener den tittelen er LS og LC. Sistnevnte i flertall, for det finnes to slike utgaver.

Lexus LC er grunnmodellen som kommer i coupédrakt, og er tilgjengelig både med en ren V8-motor eller med selvladende hybridteknologi.

LC CV står for LC Convertible, og er altså kabrioletutgaven av flaggskipet, og denne leveres kun med en V8-motor.

Begge to kommer nå i en ny spesialutgave kalt Hokkaido, inspirert av den japanske øya med det samme navnet i Nord-Japan.

Berømt for sine vulkaner, er også Hokkaido hjemmet til Lexus’ testbane kalt Shibetsu, hvor berømte sportsbiler som LFA har gjennomført runde etter runde i søken etter perfeksjon.

Også LC-modellen ble fintunet der, og nå kommer det altså en utgave som hyller øya.

Hokkaido-utgaven blir tilgjengelig i fire spesialfarger, 21-tommers felger og med eksklusiv sort signaturgrill og ornamentikk, LED-frontlykter og baklykter i «afterburner»-stil. Ja, slike etterbrennere som blant annet jagerflyene har.

Den toppløse versjonen blir også mulig å få med et rødt eller svart takstoff.

Innsiden av Hokkaido er minst like spennende.

Interiøret i svart/mørk rose skal nemlig gjenspeile den vulkanske arven til øya, med rødt dominerende på førersiden og balansert av et mer beroligende svart for passasjerområdet.

Spesialversjonen er i likhet med den vanlig tilgjengelig enten med en 3.5-liters V6-hybrid (LC 500h) eller med en 5-liters V8-bensinmotor (LC 500 og LC 500 Cabriolet).

Den gode nyheten er at LC Hokkaido Edition kommer i salg her i Europa allerede fra april av, men den dårlige nyheten et at det kommer til å bli beinhard kamp om bilene.

Lexus har nemlig bestemt seg for å sende kun 40 eksemplarer av hver av de to utgavene over til det gamle kontinentet, så totalt vil det kun lande 80 Hokkaido-versjoner her.

Vi vet ikke norske priser, men en Lexus LC starter på 1,27 millioner kroner og en LC CV på 1,72 millioner kroner.

Så nei, billig blir ikke en Lexus LC «Hokkaido Edition», men bildene av bilen koster det ingenting å se på.

Her er de:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter