Annonse
HjemElbilerNy importør for Fiat, Alfa Romeo og Jeep

Ny importør for Fiat, Alfa Romeo og Jeep

1. desember overtok Bertel O. Steen importen av bilmerkene Alfa Romeo, Fiat og Jeep til Norge.

‒ Vi er glade for å få Fiat, Alfa Romeo og Jeep inn i konsernet, og tilby våre kunder enda flere tradisjonsrike bilmerker i den brede modellporteføljen vi har i Bertel O. Steen, sier konsernsjef Harald Frigstad.

Den norske importøren har dermed fått ansvaret for fire nye merker som også utgjør den store Stellantis-gruppen, for i tillegg til Alfa Romeo, Fiat og Jeep overtok de importansvaret for Opel sent i 2018.

I oktober godkjente Konkurransetilsynet transaksjonen hvor Bertel O. Steen kjøper aksjene i FCA Norway, og denne kommer altså i kjølvannet av at de internasjonale bilprodusentene PSA og FCA tidligere i år slo seg sammen og dannet Stellantis.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Stellantis er en av verdens ledende bilprodusenter, med en meget sterk satsing på elektriske modeller, påpeker Frigstad.

‒ For Bertel O. Steen innebærer denne avtalen at vi befester posisjonen som Stellantis sin foretrukne partner i Norge. Dette er et samarbeid som har dype historiske røtter, og vil være av stor betydning for oss også i årene som kommer.

Med de tre nye merkene har nå importøren ansvaret for åtte Stellantis-merker i Norge ‒ Peugeot, Opel, Citroën, DS, Alfa Romeo, Jeep, Fiat og Fiat Professional (lette nyttekjøretøy).

I tillegg importerer de bilmerkene Mercedes-Benz, Smart og Kia, så porteføljen teller nå 10 personbilmerker.

Det er også et historisk sus over at Fiat er tilbake hos Bertel O. Steen.

Fiat ble grunnlagt av Giovanni Agnelli i 1899, og Bertel O. Steen hadde agenturet på Fiat i Norge fra 1909 til 1929. I denne perioden var Fiat et meget viktig merke for konsernet.

Alfa Romeo, grunnlagt i 1910, er kjent for sitt unike design og sportslighet, og skal som et av de første Stellantis-merkene bli helelektrisk i 2027.

I likhet med Alfa og Fiat er også Jeep en svært så sterk merkevare med lange tradisjoner, og dette er som de fleste vet et amerikansk terrengmerke som også kan by på SUV-modeller. Jeep skal for øvrig komme med sin første elbil i 2023.

På varebilsiden kompletterer Fiat Professional den allerede sterke porteføljen Bertel O. Steen har på nyttekjøretøy i Norge.

Stellantis er verdens fjerde største bilprodusent, og består totalt av 15 forskjellige merker: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram og Vauxhall.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse