Annonse
Hjem Elbiler Ny elektrisk flerbruksbil fra PSA

Ny elektrisk flerbruksbil fra PSA

To blir til tre i PSA-familien når Opel nå får sin helelektriske Zafira-e Life i produksjon.

Den franske PSA-grupper satser på å fordele sine tilnærmet like biler over flere av merkene, og slik er det også med det litt større modellene.

Peugeot har akkurat vist fram sin e-Traveller og Citroën har lansert sin versjon som heter e-SpaceTourer, og nå viser også Opel fram sin elektriske flerbruksbil kalt Zafira-e Life.

Alle disse tre kommer også i tre versjoner som har identisk størrelse, enten 4,60 meter, 4,95 meter eller 5,30 meter lang, og de har begrenset høyden til 1,90 meter slik at disse kan kjøres inn i parkeringshus.

Zafira-e Life blir som i likhet med sine søstre tilgjengelig med to forskjellige batteripakker, 50 kWh og 75 kWh med rekkevidde på henholdsvis 230 km og 330 km.

Saken fortsetter under Annonsen

Med 100 kW hurtiglading og mulighet for et ombordlader på 7,4 kW eller 11 kW lades bilen over natten, eventuelt til 80 prosent på mellom 30 og 45 minutter avhengig av batteristørrelsen.

Dette er altså en søstermodell av e-Traveller og e-SpaceTourer, og åpner dermed for å frakte ni personer og hele 1.500 liter bagasje eller fem personer og 3.000 liter bagasje.

Den kan også trekke henger på 1.000 kg, så det bør være mulig å få med seg det meste av bagasje med en Zafira-e Life.

Opel sier også at de har tatt innvendige grep som gjør at selv den korteste utgaven på 4,60 meter gir «betydelig bedre innvendig plass til passasjerer og bagasje enn mange andre av dagens kompakte flerbruksbiler».

‒ Opel Zafira har stått for fleksibilitet og praktiske løsninger for familien gjennom to tiår. Med Zafira-e Life blir den ultimate familiebilen også utslippsfri, sier Reidar Holtedahl som er merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen.

Som de to andre modellene har også Zafira-e Life fått en masse ny teknologi og førerassistenter, og den støtter blant annet både Android Auto og Apple CarPlay.

En smart detalj som Opel trekker ut er at det er mulig å åpne kun vinduet bak, slik at man slipper å åpne hele bakluka når for eksempel handleposene skal inn i bilen.

Peugeot e-Traveller er den første av trioen som er klar, og denne er ventet i oktober. Deretter kommer de to andre mot slutten av året, og da vil altså den storvokste familien være komplett.

Her er flere bilder av Opel Zafira-e Life:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,851FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker