Ny eksklusiv utgave hyller klassiske Land Rover

Til neste år er det 75 år siden Land Rover ble vist fram for offentligheten, og det må selvsagt feires med en 75th Limited Edition.


Under en bilutstilling i Amsterdam tilbake i 1948 kunne publikum se noe helt nytt. For på plass var nemlig en helt ny bil kalt Land Rover, noe så unikt som en britisk terrengbil laget av brødrene Maurice og Spencer Wilks som jobbet hos Rover-merket.

Begge var oppvokst på en farm, og så behovet for en enda mer spesialisert terrengbil enn det Jeep-modellen kunne by på. Rover var så imponert av hva de to hadde fått til at de gikk videre med bilen.

Resten er som kjent historie.

I år er det 75 år siden brødrene Wilks viste fram prototypen av Land Rover til sjefene, og til neste år er det 75 år siden bilen debuterte i Amsterdam. Det må feires.

Land Rover gjør det med en Defender 75th Limited Edition som blir tilgjengelig både med 90 eller 110 karosseridesign, og denne kommer med et eksklusivt designtema med unike detaljer i ikonisk Grasmere Green og spesielle felger og interiørdetaljer.

Selve fargen er reservert kun for 75th Limited Edition, og denne fargen har også de 20-tommers alufelgene og de matchende navkoppene fått. Utvendig er det også et unikt 75-års emblem og støtfangere i Ceres Silver og Privacy Glass.

På innside finner vi også en spesiell grønnfarge kombinert med svart, og selvsagt kombinert med de mest slitesterke materialene som Defender kan by. Det innvendige resultatet som du kan se lenger nede er imponerende, og det er også det utvendige:

‒ Siden lanseringen har kunder over hele verden forelsket seg i nye Defender, og etterspørselen er fortsatt svært sterk. Nye Limited Edition bygger på tradisjonene fra de siste 75 årene i form av farger og detaljer, og kombineres med ny og innovativ hybridteknologi, Configurable Terrain Response, trådløse programvareoppdateringer og overlegne terrengegenskaper, sier Stuart Frith, Lifecycle Chief Engineer Defender.

75-årsutgaven er basert på HSE-spesifikasjonen som Jaguar Land Rover tilbyr, og standardutstyret inkluderer ting som 3D Surround Camera, Configurable Terrain Response, Meridian Sound System, Matrix LED hovedlys, 11,4-tommer Pivi Pro infotainmentsystem, Head-Up Display og trådløs lader.

Den er tilgjengelig enten med et foldbart stofftak eller skyvbart panoramatak, og kommer også med ting som oppvarmede forseter med 14-veis elektrisk justering og minnefunksjon, oppvarmet ratt og 3-soners klimakontroll.

Når det gjelder drivlinjer blir det mulig å få den med P400e Plug-in Hybrid (PHEV) på 110-modellene i tillegg til P400 og D300 Ingenium bensin- og dieselversjonene som har mildhybrid-teknologi.

I tillegg til bilen byr også Land Rover på andre produkter i Grasmere Green som skal feire 75 år, blant annet en klokke og en ryggsekk.

Selv om dette er en spesialutgave som skal feire 75 år har heldigvis ikke Land Rover satt en grense på 75 biler, så denne blir mulig å hanke tak i også her i Norge.

Startprisen for Defender 110 2.0 I4 PHEV 404hk AWD Auto som personbil er satt til 1.523.900 kroner, mens varebilutgaven Defender 110 3.0D I6 300hk AWD Auto begynner på 1.391.900 kroner inkludert frakt og levering Oslo.

Her er bilder av hyllestutgaven, Land Rover Defender 75th Limited Edition:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter