Annonse
Hjem Nyheter Nok en banerekord for Porsches gate-beist

Nok en banerekord for Porsches gate-beist

Porsche har luftet sin villeste modell på nok en bane, noe som ikke overraskende har ført til nok et hakk i GT2 RS-beltet. Se video.

Hva får man om man mikser 700 hestekrefter, 750 Newtonmeter, 1.470 kilo, 0-100 km/t på 2,8 sekunder og en toppfart på 340 km/t?

Jo, først og fremst en Porsche GT2 RS, og deretter ‒ om man vil ‒ en rekke banerekorder.

Det vil gjerne Porsche, som allerede i fjor hadde bokført tre banerekorder med den villeste Porsche-modellen de tilbyr kundene.

Med Randy Pobst i førersetet slettet 911 GT2 RS banerekordene på legendariske Laguna Seca og Willow Springs International Raceway, men aller mest imponerende var rekorden de satte i fjor høst.

Saken fortsetter under Annonsen

Under langt fra perfekte forhold rattet Lars Kern villbajasen rundt verdens tøffeste bane, Nürburgrings Nordschleife, på en nesten utenomjordisk tid ‒ 6:40,3 minutter.  

Versjonen Kern dundret rundt den 20,6 kilometer lange «Ringen» var en Porsche GT2 RS MR, og han slo dermed den tidligere rekorden til Lamborghini Aventador LP 770-4 Superveloce Jota med godt over tre sekunder.

GT2 RS er dermed tilbake på tronen som verdens raskeste serieproduserte bil.

Men Porsche gir seg ikke med disse tre banerekordene, for nå har de vært ute og luftet villdyret nok en gang.

Porsches amerikanske hovedkontor ligger i Atlanta, og kun 96 kilometer unna ligger banen Road Atlanta som er eid av organisasjonen som arrangerer Nascar.

Banen har for lengst fått legendestatus grunnet sine utfordringer. Den er humpete, kupert og rask, akkurat slik en bane som skal utfordre både biler og førere skal være.

Så det er ikke rart at Porsche hadde lyst å teste den nye 911 GT2 RS også der, og satte kurs for banen.

Og med Pobst nok en gang bak rattet gikk det virkelig unna.

Han kusket 911 GT2 RS gjennom den 3,2 kilometer lange banen på 1:24,88 minutt, og den er dermed den raskeste produksjonsbilen rundt Road Atlanta.

Å, lyst til å være med på runden? Selvsagt kan du det:

Ikke nok med Porsche nå er den raskeste rundt banen, en annen Porsche-modell er også den nest raskeste.

Noe forvirrende har Porsche en bittelitt svakere søster som kan høres ut som en storesøster, nemlig 911 GT3 RS.

Også denne var på plass under rekordforsøket, og ble klokket inn på 1:26,24 minutt ‒ også det under den tidligere banerekord.

Porsche opplyser at bilene var utstyrt med de gatelovlige dekkene Michelin Pilot Sport Cup 2 R N0, så det er ikke snakk om å «jukse» til seg en rekord.

Men vi snakker altså om produksjonsbiler her, og GT2 RS har langt fram til den aller raskeste rundt Atlanta-banen.

Den satte nemlig Ferraris testfører i formel 1, Marc Gene, i fjor.

Han tok nemlig med seg en av formel 1-bilene Ferrari brukte i 2003 med seg til Atlanta, og endte opp med den sjuke tiden 1:01,2 minutt.

Å ja, lyst å se den og? Gjør det på eget ansvar, for her blir du raskt svimmel. Og skru opp lyden!

Tidligere klassevinner i Le Mans, David Donohue, fikk også teste 911 GT2 RS rundt Atlanta-banen, men var ørlite bak den rutinerte Porsche-testeren Pobst.

Donohue, som også har vunnet storløpet Daytona 24-timers, var uansett ganske så imponert over det tyske råskinnet. Og denne mannen vet altså hva han snakker om.

‒ Det var en utrolig opplevelse, Trekkraften når man kommer ut av en sving, de utrettelige bremsene, grepet generert av marktrykk og dekkene, og selvfølgelig den enorme kraften. 911 GT2 RS er ikke bare veldig kapabel, men også veldig håndterbar, sier Donohue

‒ Selv for en profesjonell fører kan store krefter være skremmende. Men når jeg kjører GT2 RS, føles det som at det massive dreiemomentet er helt under min kontroll, så tilgjengelig, fordi bilen er ekstremt velbalansert. Den inspirerer til selvtillit, og er en glede.

Og er ikke minst er den en skikkelig rekordbil.

Her er flere bilder av 911 GT2 RS:

 

 

Forrige artikkelEn mer bøllete L200
Neste artikkelEt troll av en Ferrari

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker