Annonse
HjemElbilerNissan viser ny elektrisk SUV

Nissan viser ny elektrisk SUV

Ved flere anledninger har Nissan viste oss konseptmodeller med særegne design, og nå nok en elektrisk SUV.

En ting skal iallfall Nissan ha ‒ de tør å bryte ut av etablerte designspråk.

Det siste eksempelet er en konseptmodell de viste fram under Genève Motor Show i forrige måned, og som nå setter kurs for Shanghai Motor Show senere denne måneden.

Mer bestemt denne:

IMq byr altså på skarpe linjer og kanter, og det krever nok litt tid før man blir helt vant til det.

Saken fortsetter under Annonsen

Modellen skiller seg da også markant ut fra det mer elegante konseptet IMs ‒ også det en elektrisk SUV men med langt mykere linjer.

Slik ser s-modellen ut:

Den japanske produsenten har lang erfaring med elbiler fra to generasjoner med Leaf, og IMq er utstyrt med neste generasjon av det del-elektriske drivsystemet e-Power som bruker bensinmotoren som en generator for batteriet.

Dette gir IMq 340 hestekrefter og et dreiemoment på 700 Nm dreiemoment, og den kommer også med en oppgradert ProPilot-pakke som gjør den enda litt mer selvkjørende.

Det futuriske preget fortsetter også på innsiden, og dashbordet domineres av et 84 centimeter bred skjerm innfelt i instrumentpanel. Avslått er det svart som en smarttelefon, men som telefonen våkner den til liv ved aktivering.

En mindre skjerm over midtkonsollen er forbeholdt Virtual Personal Assistant. Den skal forbedre kjøreopplevelsen ved å kontrollere kjøretøyets funksjoner, for eksempel navigasjonen, alt etter hva føreren mater inn.

Som i likhet med IMs har Nissan også puttet inn det de har av teknologi og løsninger i IMq, noe som også betyr den imponerende løsningen kalt Invisible-to-Visible (I2V).

I2V betyr å gjøre det usynlig synlig, og smelter sammen informasjon fra sensor både på utsiden og innsiden av bilen med sanntidsdata de samler i nettskyen.

Dette gjør at det blir mulig å spore bilens umiddelbare omgivelser og å forutse hva som foregår der og da ‒ til og med å vise hva som ligger bak en bygning eller rundt hjørnet.

Bilen kan altså ser gjennom bygninger.  

IMq er et konsept, og signaliserer retningen for neste generasjon crossovere fra Nissan.

Produsenten sier selv at IMq introduserer et nytt segment, nemlig høye sports-sedaner.

Tja, den ser vel kanskje mest ut som en SUV, gjør den ikke?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse