Nissan klar med elektrifiserte X-Trail

Ny Nissan X-Trail kan skryte av e-Power og e-4orce ‒ noe som betyr et spesielt elektrisk drivverk.


Nissan har nylig kommet med en ny generasjon av Qashqai, og denne har også dette spesielle e-Power-systemet.

2. generasjon av dette består av en 1.5-liters turboladet bensinmotor med variabelt kompresjonsforhold som genererer 156 hk, en strømgenerator, inverter og en 140 kW elmotor av samme størrelse og effekt som i Nissans elbiler. Men denne motoren driver ikke Qashqai’en framover.

For bensinmotoren er på plass for å genere elektrisitet som overføres til batteripakken, elmotoren eller begge deler via inverteren ‒ avhengig av kjøresituasjonen. Så ja, den drives som en ren elbil.

Men oppdaterte Qashqai er selvsagt ikke den eneste bilen som får 2. generasjon e-Power, og en annen er den 4. generasjonen av X-Trail. Den viste Nissan fram i fjor, og bilen er nå klar for markedslansering i Japan.

‒ Som annonsert i Nissan Ambition 2030, har Nissan som mål å drive mot en renere, tryggere og mer inkluderende verden gjennom produktene og tjenestene våre, sier Ashwani Gupta, Nissans driftssjef.

‒ Med dette i tankene elektrifiserer vi store modeller, med X-Trail for det japanske markedet som blir en dedikert e-Power-modell med e-4orce som alternativ. Den nye X-Trail vil spille en viktig rolle i å lede elektrifiseringen vår.

Den skal også til Europa, og e-4orce blir nok et populært alternativ. Denne integrerer Nissans elektriske fremdrifts- og 4WD-kontrollteknologi med chassiskontrollteknologi, og dette skal være positivt både for akselerasjon, svingene og nedbremsingen.

Kort fortalt skal e-4orce by på bedre og mer behagelige kjøreegenskaper, mens e-Pedal-løsningen reduserer behovet for brukt av bremsepedalen.  

Nissan har selvsagt puttet det siste av teknologi inn i den nye generasjonen, inkludert Safety Assist 360, ProPilot med Navi-link og Park-kontrollen, og et head-up-display på 10,8 tommer samt et Bose lydanlegg.

Den er også tilgjengelig med tre seterader i Japan, og dette valget dukker helt sikkert også opp her i Europa.

Nissan lanserte X-Trail tilbake i 2000, og har deretter blitt oppdatert med 2. generasjon i 2007 og 3. generasjonen i 2013.

Her er bilder av den aller nyeste, 4. generasjon av Nissan X-Trail:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter