Valentino Rossi tok sin andre, og desidert største seier, i bilsporten. (Fotos: BMW)

Nå vinner roadracing-legenden også på fire hjul

Tidenes kanskje største MotoGP-fører, Valentino Rossi, tok for noen uker siden sin første seier med fire hjul. Og det toppet han i helga med en imponerende seier i GTWC Europe på hjemmebane.


Valentino Rossi har oppnådd noe ganske så unikt i Grand Prix-sirkuset til motorsyklene, for dette er rett og slett ikke mulig å kopiere lenger.

Italieneren har nemlig blitt verdensmester i både 125-klassen, 250-klassen, 500-klassen og MotoGP-klassen. Det unike her er at 500-klassen ble erstattet med MotoGP, og dermed er det i dag kun tre klasser igjen ‒ MotoGP, Moto2 (tidligere 250) og Moto3 (tidligere 125).

Men det er faktisk mulig å kopiere fire forskjellige titler også i dag, for i tillegg til disse tre kåres det en verdensmester i MotoE, den elektriske søsterserien.

Den kommer ikke Rossi til å kjøre, for i 2021 hadde den da 42 år gamle legenden fått nok og ga seg som roadracer ‒ 25 år etter at han debuterte i 125-klassen.

Men «nummer 46» som han er kjent som har racing i blodet, og det var ikke aktuelt å pensjonere seg helt. Nå skulle det satses på bilsport, og det manglet ikke på tilbud. Han signerte til slutt for et belgisk lag som heter WRT.  

«Doktoren» debuterte i fjor, uten at det ble en umiddelbar suksess. Men Rossi vet hvordan man tar svingene med kirurgisk presisjon også bak rattet på en bil, så det var bare et tidsspørsmål før det løsnet.

Foran årets sesong har WRT-laget byttet fra Audi til BMW, og for noen uker siden kom endelig den aller første seieren. Og det skjedde under selveste Le Mans.

Nå kjørte ikke Rossi hovedløpet av det berømte 24-timersløpet, men var på plass i et støtteløp kalt Road to Le Mans i GT3-klassen. Og bak rattet på en BMW M4 GT3 vant Valentino Rossi og Jerome Policand det andre løpet, og dermed kunne legenden på to hjul endelige innkassere sin første seier på fire hjul ‒ selvsagt i en bil med startnummer 46. Noen ting kødder man ikke med.

Og nå har det åpenbart løsnet skikkelig, for i helgen toppet den ni ganger tidligere verdensmesteren dette med en langt mer prestigetung seier ‒ nemlig seier i GT World Challenge Europe (GTWC).

På hjemmebane i Misano kunne ingen stoppe Rossi og Maxime Martin i sprintløpet, noe som også var WRTs første seier med en BMW. Banen ligger kun 15 kilometer fra Rossis hjemby, og er navnet etter hans avdøde venn Marco Simoncelli.

Det var selvsagt et voldsomt spetakkel da regionens aller største helt kom på besøk, og Rossi feiret da også som om han skulle blitt verdensmester for aller første gang.

Slik så det ut:

‒ Det kunne ikke blitt bedre! Å feire min første seier i denne racingserien nettopp her i Misano er noe helt spesielt, sier Rossi.

‒ Jeg har også vunnet i Road to Le Mans, men å vinne på dette nivået i min hovedserie er noe helt annet. Jeg har vært i racingserien i halvannet år nå, og det var tøft å konkurrere i en så hard klasse. Nå har jeg nådd toppen. Jeg vil uttrykke min hjertelige takk til hele WRT-teamet, Vincent Vosse, Maxime Martin og BMW. Stemningen er fantastisk, og jeg nyter dette. Det er slik vi ønsker å fortsette.

BMW angrer garantert ikke på at de knyttet kontakt med WRT før årets sesong, for i tillegg til et rattgeni får de også en superstjerne som genererer svært god reklame.

‒ Gratulerer til Valentino Rossi med hans aller første seier i GT World Challenge Europe! Og på hjemmeløpet hans i Misano! sier Andreas Roos, sjef for BMW M Motorsport.

‒ Et fantastisk manus som dette er nesten for godt til å være sant. Denne seieren er en bekreftelse på den fantastiske utviklingen han har vist ved rattet til BMW M4 GT3 de siste månedene. Gratulerer også til Maxime Martin, som spilte en stor rolle i denne suksessen med sin fart og erfaring.

Om halvannet runder Rossi 46 år. Og kanskje får vi se start nummer 46 på startsstreken i Le Mans? For ingenting er åpenbart umulig når det kommer til det denne smilende legenden.

Les også:

 

 

 

Les mer om:

Nyheter Motorsport