Nå tilbyr McLaren det berømte Gulf-designet

Under helgens Goodwood-festival dukket McLaren opp med en Elva kledd i drakten til de berømte Gulf-bilene.


I sommer ble det klart at et av motorsportens mest berømte samarbeid gjenoppstår, nemlig det mellom McLaren og Gulf Oil som resulterte i racerbiler med svært gjenkjennelig design.

Ja, vi snakker selvsagt om de fargerike bilene med den berømte Gulf-logoen som debuterte tilbake i 1968.

Fram til 1973 herjet slike Gulf-biler med konkurrentene, og McLaren/Gulf vant over 40 løp, både i formel 1, Le Mans og den berømte Can-Am-serien i USA.

Samarbeidet ble så berømt at det også fant veien til Hollywood, og tøffingen Steve McQueen udødeliggjorde Gulf-bilen da han kjørte en blå og oransje Gulf Porsche 917 i filmen «Le Mans» i 1971.

På 1990-tallet var samarbeidet tilbake under langdistanseløpene, hvor den berømte McLaren F1 GTR kjørte i Gulf-drakt gjennom hele tiåret.

Og nå har duoen funnet tilbake igjen, og samarbeidet skal både inkludere McLaren Automotive og McLaren Racing. Det betyr at det ikke bare er racerbiler som skal kles opp i Gulf-drakten, men også «vanlige» biler.

Ja, vanlig i gåsetegn, for som vi vet lager det britiske merket alt annet enn vanlige biler.

Det første eksemplet på hva dette betyr fikk vi se under Goodwood-festivalen i England, for dit hadde McLaren tatt en Gulf-versjon av superbilen Elva.

Elva er bilen som følger ekstreme superbiler i Ultimate-serien til merket som McLaren P1, McLaren Senna og McLaren Speedtail, og byr på en 4-liters V8 som huser 815 hk og 800 Nm.

Bilen blir en av McLaren aller mest spesielle, og kun 149 kunder får lov til å sette seg inn i sin egen roadster-versjon av Elva.

Og skal vi dømme etter bilen som besøkte Goodwood kommer nok noen av disse også med Gulf-designet, for denne vekker utvilsomt oppsikt med sin blå og oransje farge kombinert med den berømte Gulf-logoen på panseret og på begge sidene.

Det er McLarens spesialavdeling kalt MSO som står ba Gulf-versjonen, og de er klare til å lage flere. Og det trenger ikke nødvendigvis å være en Elva, for merket melder at dette nå blir et valg for McLaren-kundene.

Og hva kan være bedre enn en hypermoderne superbil med et skikkelig retrodesign?

Her er bildene av Gulf-versjonen av McLaren Elva:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter