Annonse
Hjem Elbiler Slik fungerer de berøringsfrie dørene

Slik fungerer de berøringsfrie dørene

Du trenger ikke å røre dørene når du skal inn i en HiPhi X, så hvordan fungerer det egentlig? Se video.

HiPhi X er en kinesisk elbil som er fylt til randen av elektronikk. Vi vet jo at asiater generelt er glade i ny teknologi, men Human Horizons som står bak bilmerke HiPhi har tatt denne kjærligheten til et nytt nivå.

Den elektriske SUV-modellen byr på noe kryptisk kalt Human Oriented Structure, noe som betyr at det aller mest de har gjort når de har bygd opp bilen er fra et menneskelig perspektiv.

For menneskene og bilen skal virkelig smelte sammen i en HiPhi X, og utgangspunktet er et lass med kunstig intelligens takket være god hjelp fra blant andre Microsoft. Den byr på en lang rekke intelligente funksjoner, og den skal lære seg å kjenne både de på innsiden av bilen og selv miljøet rundt.

For å få dette til er den selvlærende bilen utstyrt med et «nevralt nettverk» som styres av seks «superhjerner», og alt koblet sammen av høyhastighets nett. HiPhi X blir dermed i stand til å analysere enorme mengder informasjon på millisekunder, og kan ta beslutninger ved bruk av skybasert data og en kraftig dataanalysemotor.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette skal gjøre bilen i stand til å kommunisere med omverden, og ikke minst kjøre av seg selv ‒ noe også over 500 sensorer skal hjelpe til med.

Alt dette høres helt klart imponerende ut, men det er faktisk ikke noe av dette som har skapt overskrifter.

Det er dørene.

HiPhi X kommer nemlig med NT-dører. NT står for No Touch, og betyr altså berøringsfrie dører. Om du ser nøye på bildet under ser du at den ikke har dørhåndtak.

HiPhi X. (Foto: Human Horizons)
HiPhi X. (Foto: Human Horizons)

Om du studerer bildet enda litt mer nøye, kan du også se at den har noe som ser ut som takluker akkurat over bakdørene. Men dette er faktisk også dører.

Så dermed er det to dører foran, to bak og to opp på taket, og alle de seks fungerer uavhengig av hverandre.

Så hvordan kommer man seg inn i en bil som har berøringsfire dører.

Jo, det åpenbare er selvsagt via en nøkkel som sender signaler, og en slik kan du også bruke for å åpne døren til HiPhi X.

Det andre man raskt tenker på er mobil-app, og denne kan også benyttes. Ja, selv mobilen kan benyttes, akkurat som du tapper kortet berøringsfritt mot betalingsterminalen.

Men det mest imponerende er jo bare å gå fram til bilen, og døren åpnes. Og det kan du med HiPhi X, takket være ansiktsgjenkjenning. Hvor godt dette fungerer midt på vinteren i Norge er et helt annet spørsmål.

Hvordan Human Horizons har fått dette kan du se i videoen helt øverst i saken, og på den ser det jo ganske så imponerende ut.

Tekno-bomben HiPhi X skal inn produksjon senere i år, men det tar nok enda en stund før en slik eventuelt havner her i Norge. Vi får satse på at den ikke kommer under den verste snøstormen.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker