Annonse
Hjem Elbiler Nå åpner VW for reserveringer av elbilen ID.

Nå åpner VW for reserveringer av elbilen ID.

Ventetiden har vært lang, men nå nærmer Volkswagens aller første rene elbil seg så mye at det åpnes for reservasjoner.

Tilbake i september 2016 viste Volkswagen for første gang fram et nytt konsept basert på en helt ny plattform. Konseptet var en elbil, og plattformen ble kalt MEB som var spesialdesignet for kommende elbiler.

Siden den gang har det vært mye snakk og mange konsepter, men ingen muligheter til faktisk å bestille seg en slik bil.

Men nå begynner starten på slutten, for allerede i morgen (8. mai) åpner Volkswagen opp for reserveringer av den første bilen i den helelektriske ID.-serien.

Førstemann ut er en bil som foreløpig kun heter ID., og er på størrelse med en Golf. Hvordan bilen faktisk ser ut vet de færreste, ettersom Volkswagen ikke har noen planer om å vise den fram skikkelig før i september.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne blir den første i litt av en elektrisk offensiv signert Volkswagen, som allerede nå har vist oss sju forskjellige ID.-biler – seks konsepter og en racerbil som ikke kommer for salg.

Her er hele familien samlet:

Men det er altså ID. som slippes først, og de første bilene skal etter planen rulle ut av samlebåndet sent i år.

Det er faktisk ikke så veldig mye som er kjent rundt ID., og vi vet ikke en gang om den ender opp med kun å hete ID. Men det som ble sagt den gang den ble vist fram under Paris Motor Show var at rekkevidde skulle opp mot 600 kilometer, den skulle få mye selvkjørende utstyr og den var ment som en elektrisk parallell til Golfen. Altså rundt samme størrelse.

Volkswagen gjør som flere andre og kommer med flere batterialternativer, og ifølge Volkswagen Sverige skal rekkevidden gå fra 330 kilometer til 550 kilometer. Det er også tidligere bekreftet er at dreiemomentet konstant skal ligger over 300 Nm.

Under testkjøring i Sør-Afrika i fjor avslørte en i kommunikasjonsteamet at bilen han kjørte hadde under 50 prosents gjenstående batteri, men at rekkevidden likevel viste over 200 kilometer. Det betyr i så fall at akkurat den bilen hadde en rekkevidde på over 400 kilometer, og dette var altså en prototype.

Her er ID. med kamuflasjemønster under de sørafrikanske testene:

Prisen er selvfølgelig viktig, men heller ikke her har Volkswagen avslørt noe. En av sjefene har dog uttalt at elbilene skal ligge på samme nivå som tilsvarende dieselbiler, og for ID. betyr det altså en Golf.

I Tyskland starter den billigste slike med dieselmotor på drøyt 24.000 euro, så det blir spennende å se hva den norske importøren ender opp med som pris på ID.

Reservasjonen rundt i Europa inkludert Norge åpner altså 8. mai klokken 13, og Volkswagen kommer også til å gi ut mer informasjon enn de har fått så langt. På samme tid som åpningen skjer starter også en pressekonferanse i Berlin, og er du veldig interessert kan du følge den via denne lenken fra klokken 13 8. mai.

Du kan eventuelt besøke denne saken på nytt, for under har vi lagt inn streamen fra VW som blir aktiv da:

I mellomtiden er det jo mulig å la seg interessere litt ekstra med denne smakebiten av en kort video fra Volkswagen (saken fortsetter under snutten):

ID. er altså den første i rekken av ID.-biler på MEB-plattformen, og den skal få følge av den elektriske SUV-modellen ID. Crozz i 2020.

Året etter skal ID. Roomzz komme, den foreløpig siste av ID.-modellene som Volkswagen har vist fram.

Slik ser det konseptet ut:

Minibussen ID. Buzz og flaggskipet ID. Vizzion skal deretter komme i 2022.

Tyskerne har også vist fram ID. Buggy og ID. R, sistnevnte en rendyrket racerbil som skal prøve å sette ny elbilrekord rundt Nordschleife senere i år.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,778FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker