Mustang Mach-E som politibil

Britiske politidistrikt får nå muligheten til å skaffe seg en ganske unik uniformert bil, nemlig Ford Mustang Mach-E.


Det er ikke bare privatpersoner som må ta et tak når utslippene nå skal reduseres i form av elbiler, men selv de med utrykningskjøretøy skal over på elektrisk kraft i ganske nær framtid.

Over på ball-øya har de et opplegg hvor politidistriktene selv bestemmer hvilke kjøretøy de kjøper, noe som betyr at det finnes forskjellige typer biler med blålys på taket.

Noen av distriktene ønsker å gå over til elbiler ganske så kjapt, og sju av disse har like godt henvendt seg til Ford ‒ inkludert Metropolitan Police Force i London.

Det de har lurt på er om Mustang Mach-E faktisk kan fungere som en politibil, og Ford har kastet seg rundt.

Resultatet er et konsept basert på utgaven Mustang Mach-E Standard Range med firehjulstrekk, men denne skal også følges opp med Long Range-modeller – enten med bakhjulstrekk eller firehjulstrekk.

Utrykningsbiler bør selvsagt ikke gå tom for strøm under oppdrag, så de største batteripakkene til Mach-E vil gi et bredere bruksområde og kapasitet for politioperasjoner.

En politibil bør også kunne holde følge med de raske biler, og Mach-E-familien får et ganske så raskt medlem ‒ Mach-E GT. Denne klarer 0-100 km/t på 3,7 sekunder, noe som burde holde i de fleste tilfellene.

På toppen er ikke bare er elbilene snille mot lokalmiljøet, med også mot driftskostnadene.

Den store jobben med å gjøre Mustang Mach-E om til en politibil er blålys, sirener og annet høyteknologisk utstyr.

– Den elektriske rekkevidden vil forbli den samme siden utstyret får strøm fra bilens 12 volts-batteri, ikke batteriene som blir benyttet til framdrift, understreker Terry Adams hos Ford i Ford Storbritannia og Irland.

‒ Videre i utviklingen av bilen vil vi se på muligheten for å utvide batterikapasiteten for å gi muligheten til å utstyre den med enda mer utstyr.

Nå er det faktisk ikke Ford selv som har bygd konseptbilen, men deres partner for ombygging til utrykningskjøretøy, Safeguard SVP.

Disse har blant annet utstyrt konseptbilen med skreddersydde plater og braketter for operasjonell tjeneste og for å dempe potensielle skader på bilen. All belysning er LED, som krever svært lite strøm.

Også uniformeringen er unik, kan Ford fortelle. For første gang har de nemlig tatt i bruk spesialmateriale for å gjøre den unike politibil mest mulig synlig både natt og dag.

Resultatet er dette:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter