MG Cyberster får sin dynamiske debut under årets Goodwood-festival. (Foto: MG)

MG Cyberster viser seg fram

Det britiske merket tar også med seg to andre helt nye elbiler til årets Goodwood-festival.


Årets største britiske bilfest er utvilsomt Goodwood Festival of Speed som hvert år arrangeres midt i juli, og i tillegg til det berømte bakkeløpet flokker hundretusener til for å se nye og gamle biler.

Det gir også bilmerkene muligheten til å vise fram nye biler, og den akter MG å bruke under årets festival som starter 13. juli.

Som en av hovedattraksjonene skal de nemlig vise fram en ny lekker og helelektrisk 2-seters sportsbil som mange venter spent på, nemlig MG Cyberster.

Britene viste fram den tilnærmet ferdige bilen i april, som etter planen skal lanseres til neste år. Da er det også 100 år siden MG-historien startet, så det blir et stort år for merket.

Det er ikke all verden som er kjent rundt Cyberster, som MG hevder at den blir verdens første rimelige helelektriske roadster. Den skal komme med både en og to motorer og får et elektrisk avtakbart tak, og skal også utstyrs med saksedører.

Det er også ventet at den får et drivverk med godt over 500 hestekrefter, og på innsiden har den et racerbil-lignende ratt og et digitalt instrumentpanel.

Kabrioleten finner altså veien til Goodwood, og ikke bare skal to biler utstilles ‒ ifølge MG skal også Cyberster ta seg opp bakken to ganger om dagen gjennom hele arrangementet.

Dermed får den også sin dynamiske globale debut under fartsfesten.

‒ Vi er glade for å komme tilbake til Festival of Speed og med en global debut, sier Guy Pigounakis, kommersiell direktør for MG Motor UK.

‒ Cyberster markerer MGs etterlengtede retur til sportsbilproduksjon, og vi er klare til å dele hvordan den spennende framtiden ser ut med denne høyytelses, teknologisk avanserte elbilen. Ytterligere to debuter er planlagt, begge demonstrerer MGs ønske om å lage elbiler som vil engasjere og begeistre, legger ha til.

En av grunnene til at mange venter spent på MG Cyberster, er selvsagt det flotte designet. Bilen har en lav front, buer, kanter og en såkalt Kammback-hale. Og altså saksedører

Slik ser den elektriske roadsteren ut:

MG har virkelig fått fart på seg i den elektriske æraen vi er inne i, og har også gjort comeback i mange europeiske land. Her i Norge er de på plass med en flere elbiler ‒ ZS, Marvel R, MG4 og MG5.

Familien skal altså vokse ytterligere, og Cyberster får besøk av to nye elbiler i Goodwood.

MG har fortsatt ikke avslørt hva det er, men den ene er en elektrisk sportsbil som kommer til salgs i løpet av sommeren og den andre er en prototype med kodenavnet EX4.

Hva det er får vi nok snart vite, og i mellomtiden kan vi sjekke ut noen bilder av MG Cyberster:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter