Annonse
Hjem Nyheter Mazda byr på en rekke spesialutgaver

Mazda byr på en rekke spesialutgaver

Å runde 100 år er svære greier. Faktisk så stort at Mazda ikke nøyer seg med en jubileumsmodell, men knaller til med spesialutgaver over hele linja.

I januar rundet Mazda 100 år, og eventyret startet faktisk med korker. Ja, korker som i flaskekorker.

Da Mazda ble etablert i januar 1920 var det som korkprodusent, og det tok ganske så mange år før de fikk stablet den første bilmodellen på hjulene.

Først avanserte de til trehjulinger, før de i 1960 endelig kunne presentere en personbil ‒ R360. Dette var en knøttliten bil for det som er kjent for kei-markedet i Japan.

Bilen hadde et slags coupépreg og skilte seg raskt ut fra hopen, og kom i en fargekombinasjon av hvit og burgunder som garantert også hjalp på populariteten.

Saken fortsetter under Annonsen

Og nå var hjulene virkelig i gang hos Mazda, og siden har det bare ballet på seg med nye og flotte modeller.

Dermed kunne Mazda feire 100 år i januar, en milepæl som selvsagt må feires.

Og det japanske merket markerer virkelig jubileet, og gir gass med spesialutgaver av alle modellene for det globale markedet.

Disse bilene heter «100th Anniversary Special Edition», og her i Norge blir det fem modeller å velge mellom ‒ MX-30, CX-30, CX-5, MX-5 og Mazda3.

Og ja, selvsagt bringer Mazda kombinasjonen av hvit og burgunder tilbake til jubileumsbilene.

Utvendig er de hvite, og noen av modellene kan også by på et tak i burgunder, men innsiden er kledd i den spreke fargen.

Bilene kommer selvsagt i begrenset opplag, så det gjelder å være kjapp på avtrekkeren om man ønsker seg en litt mer spesiell Mazda.

Ja, vi har selvsagt en video også, så sjekk ut denne hvor R360 møter nåtiden.

Samtlige 100-årsbiler er selvsagt topputstyrte, og kommer i tillegg med spesielle emblemer i tillegg til den spesielle fargekombinasjonen som man finner både på utsiden og innsiden.

Og om du kjøper en slik kan du trygt kjøpe en flaske champagne og sende korken til værs, og på den måten hedre selskapet som i 1920 het Toyo Cork Kogyo.

I dag bedre kjent som Mazda, og som er en usedvanlig sprek 100-åring.

Her er flere bilder:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,717FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker