Maud Angelica Behn har designet årets reflekser. (Fotos: Trygg Trafikk)

Maud Angelica har designet årets reflekser

Det sikreste høsttegnet er årets nye reflekser i regi av Trygg Trafikk, og denne gang er disse designet av Maud Angelica Behn.


Det bør ikke stå på genene til Maud Angelica, for hun er datter til kreative Märtha Louise og den prisbelønte forfatteren Ari Behn, og barnebarnet til maleglade dronning Sonja er da også både kunstner og forfatter. Og nå også refleksdesigner.

Trygg Trafikk har hvert år siden 2009 kommet med reflekser designet av flinke folk, og Maud Angelica har mer enn gjerne tatt på seg jobben for å lage 2023-utgaven. Det gjorde hun allerede i vår.

– Vi er takknemlig for at Maud Angelica ville være årets refleksdesigner, sier Ann-Helen Hansen kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk. 

‒ Hun er en tydelig stemme for de sårbare i samfunnet, og det passer perfekt med den sårbarheten vi ser hos myke trafikanter. Det skal være trygt i trafikken, også for de mykeste trafikantene. Vi tror at Maud Angelicas refleksdesign vil bidra til det.

Kunstneren selv håper refleksene kan bidra til å gjøre at de myke trafikantene i trafikken blir enda tryggere.

– Det virket som en veldig gøy og fin ting å være med på, sier 20-åringen.

‒ Det er viktig å passe på hverandre og holde hverandre trygge inn i vinternatten. Jeg har alltid prøvd å være trygg i trafikken. Nå som jeg har begynt å kjøre selv, skjønner jeg hvor viktig det faktisk er og hvor lite man ser i mørket når man kjører. Jeg husker en kjøretime der vi skulle prøve å se hvem som hadde refleks og ikke. De aller fleste manglet refleks. Jeg skulle ønske flere folk gikk med refleks.

For de som følger Maud Angelica er ikke motivet på årets reflekser en overraskelse, for hun har i lang tid brukt treøyde katter som motiv i egen kunst og på sin Instagram-profil.

Og kattene følger med over i refleksverden.

– Jeg elsker katter, og følte den treøyde katten passet med refleksen, sier designeren.

‒ Det å kunne se inn i mørket og smyge seg rundt og passe på som en katt. Det er fint hvordan man kan bruke kunst til å holde seg trygg! Når alt er bekmørkt så kan du med refleks bli til kunst som lyser opp i mørket.

Som Maud Angelica sier er det å bruke refleks viktig for å holde seg trygg, og den gode nyheten er at refleksbruken i Norge har vært økende. Og de nye og kule katte-refleksene vil helt sikkert bidra til bruken.

Maud Angelica Behn har designet årets reflekser. (Fotos: Trygg Trafikk)

Men selv om bruken går opp sier Trygg Trafikk at det fortsatt er mange der ute som er «usynlige» i trafikken.

– Vi er glade for at flere og flere husker refleks, men det er liten tvil om at mange kunne vært mye flinkere til å gjøre seg synlig i mørket, mener Hansen i Trygg Trafikk. 

Maud Angelica sier at vi må passe på hverandre.

– Husk refleks! Og husk å minne hverandre på å gå med refleks, sier årets refleksdesigner.

Disse har designet reflekser for Trygg Trafikk, og under listen kan du også se bilder av årets utgaver designet av Maud Angelica.

Her er tidligere refleksdesignere for Trygg Trafikk:

 • 2022: Martin Whatson
 • 2021: Fredrik Skavlan
 • 2020: Vebjørn Sand
 • 2019: Therese Johaug
 • 2018: Kygo
 • 2017: Kari Traa
 • 2016: Moods of Norway
 • 2015: Apparatjik
 • 2014: Nicolai Aamodt
 • 2013: Frode Øverli
 • 2012: Unni Askeland
 • 2011: Pushwagner
 • 2010: Furuholmen
 • 2009: Gunilla Holm Platou

Årets refleksdesign kan kjøpes her:  https://reflexprodukter.no/ 

Les også:

Les mer om:

Nyheter