Annonse
Hjem Elbiler Maserati lekker bilder av nye GranTurismo

Maserati lekker bilder av nye GranTurismo

Elektrifisering er sentralt når Maserati setter sammen en helt ny GranTurismo, og nå har det også dukket opp noen bilder av den kommende modellen.

Det er ikke alltid så enkelt å holde følge med hva de italienske produsentene driver med, noe som kom klart til syne da de avsluttes produksjonen av GranTurismo. For ja, den ble avsluttet.

Men det gjaldt kun produksjonen i Modena, for som et ledd i en ny elbilsatsing sammen med Alfa Romeo stokker de om produksjonen. Dermed var det slutt for GranTurismo i Modena, men det betydde kun at den skulle flyttes over til en av fabrikkene i Torino ‒ den som er spesialpreppet for elbiler.

Så modellen som faktisk bærer sin arv fra Maserati A6 1500 fra 1947 og som ble introdusert i 2007, lever altså videre i beste velgående.

Modellen blir faktisk den aller første fra Maserati som «adopterer en 100 prosent elektrisk løsning», som Maserati selv beskriver det som. Det betyr at den også skal komme som en ren elbil.

Saken fortsetter under Annonsen

Ingenting annet er bekreftet rundt GranTurismo, foruten at det har lekket ut fem bilder av prototypen som testes på veien. Nå er lekkasje noe man vanligvis ikke vil ha, men akkurat denne står Maserati selv bak.

Det er heller ikke godt å si hva Maserati mener med «100 prosent elektrisk løsning», så om denne kun skal komme som elbil, eller om det betyr at den også kommer både som hybrid og elbil i tillegg til utgaver med kun forbrenningsmotorer vet vi rett og slett ikke.

For elbilens del kan vi nok forvente minst to elmotorer, og Maserati har allerede jobbet med å utvikle et elektrisk drivverk i flere år.

Men før GranTurismo dukker opp neste år vil det være en helt ny SUV på plass. For dette er ikke den første «lekkasjen» fra Maserati i år.

I februar fikk faktisk noen helt vanlig ansatte muligheten til å være de første som viste fram bilder av en ny SUV kalt Grecale på sosiale medier, så her fikk vennene av disse se bilen før alle andre. Og det er jo ganske kult gjort.

Også rundt denne har Maserati vært sparsommelig med informasjonen enn så lenge, men som vi kan se ut av bildet under hvor Stellantis-sjef Carlos Tavares forlater bilen snakker vi her om en crossover. Den skal settes sammen på fabrikken i Cassino sammen med Alfa Romeo Stelvio, en SUV som er 4,69 meter lang.

Maserati tok det første elektriske steget med å lansere Ghibli Hybrid i fjor, og har tidligere i år fulgt opp med den første elektrifiserte SUV-modellen gjennom Levante Hybrid ‒ også den produsert i Torino hvor den nye GranTurismo skal lages.

Der befinner ikke den nye modellen seg enn så lenge, for lekkasje-bildene viser at den per i dag suser rundt Maserati Innovation Lab som ligger i Modena.

Her skal prototypene testes både ute på veiene og på baner og under forskjellig forhold, og målet er å innhente nok data slik at de kan bestemme seg for hvordan sluttresultatet skal bli.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker