Annonse
Hjem Nyheter Markerte Monaco GP og kultfilm med en 1.000 hk sterk Ferrari

Markerte Monaco GP og kultfilm med en 1.000 hk sterk Ferrari

Søndag skulle årets største løp vært kjørt i Monaco, men det skjedde ikke. I stedet markerte Ferrari dagen med å filme formel 1-fører Charles Leclerc gjennom de berømte gatene ‒ med en fyrste og prinsesse som tilskuere.

I 1976 ble det sluppet en svært kul, og kritisert, kortfilm. Den var kun på 8 minutter, og var filmet i ett eneste opptak.

Filmens franske tittel var «C’était un rendez-vous» ‒ det var et møte. Det handlet mer eksakt om et stevnemøte, og skal man på slike kan man fort havne i tidstrøbbel.

Filmmaker Claude Lelouch plassert et kamera foran på en superpotent Mercedes 450 SEL 6.9, og dundret gjennom gatene i Paris på vei til sitt stevnemøte med kjæresten. Det hele ble filmet tidlig på morgenen, og uten å stenge gatene for normal ferdsel. Det fikk den franske regiøren selvsagt pepper for, men han unngikk heldigvis å kjøre på noe eller noen under sin vanvittige tur gjennom Paris.

Siden har det dukker opp referanser til kultfilmen i mange andre filmer, og nå får den også sin oppfølger. Men denne gangen har de heldigvis stengt gatene for normal ferdsel.

Saken fortsetter under Annonsen

Lelouch kjørte sin egen Mercedes i filmen, men han jukset litt med lyden ‒ som er et viktig element. For han eide også en Ferrari 275, og denne har en V12’er med en ganske unik lyd. Så han brukte lyden fra den steilende hesten, og man kan jo saktens undre på hvorfor han ikke bare brukte Ferrarien i filmen. Ja, ja.

Men i den nye utgaven trenger iallfall ikke Lelouch å jukse med lyden, for nå er det nemlig en Ferrari som dundrer gjennom gatene. Mer eksakt en Ferrari SF90 Stradale, en hybrid med en V8-motor og totalt formidable 1.000 hk.

Nytt i 2’eren er også at stevnemøtet ikke lenger tar plass i kjærlighetens hovedstad, men i de rikes lekegrind ‒ Monte Carlo.

Det tredje som er nytt at det ikke lenger er Lelouch som sitter bak rattet, men en ung og lynrask Ferrari-fører oppvokst i Monaco ‒ nemlig Charles Leclerc.

Søndag skulle altså Monaco Grand Prix vært kjørt, men formel 1 har fortsatt ikke startet sesongen etter at årets først VM-runde ble utsatt kun dager før det skulle vært avviklet i mars.

Dette er altså hjemmerunden til Leclerc, og som plaster på såret fikk han altså være skuespiller i «Le grand rendez-vous», det store møtet.

Hvem Leclerc møter vet vi ingenting om, for det tar selvsagt litt tid før en slik kortfilm er klar.

Men det vi vet ganske så sikkert er at det garantert går unna gjennom de berømte gatene som GP-løpet avvikles i, for en Ferrari SF90 Stradale gjør 0-100 km/t på 2,5 sekunder. Og 22 år gamle Leclerc har allerede vunnet to VM-runder i formel 1, så han vet også hvordan man håndterer supersterke biler.

Frankrike har også begynte å lette litt på restriksjonene etter korona-utbruddet, så noe heldige kunne også se og høre en Ferrari med særs dårlig tid søndag morgen.

To andre som også fikk være med på moroa var fyrst Albert av Monaco og prinsesse Beatrice Borromeo, så det var et kongelig sus over det hele.

Hva resultatet blir får vi se 13. juni, for da skal filmen etter planen presenteres.

I mellomtiden får vi nøye oss med noen fartsfylte bilder, som også viser at vi nå nærmer oss en litt mer normalisering av hverdagen igjen.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,768FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker