Selv om påsken venter rundt svingen er vi fortsatt bare i mars, og da kan det være smart å kjøre på vinterdekk. (Foto: Fremtind)

Mange bytter dekk for tidlig

Det er alltid deilig å sko bilen over på sommerdekk, men forsikringsselskap frykter at mange er for tidlig ute.


Senest i går kunne meteorologene melde om at vinteren ikke helt hadde gitt seg i sør, og varslet om at det kunne komme snø selv nede i lavlandet. For selv om påsken lurer rett rundt hjørnet, er vi fortsatt bare i mars.

Ifølge Fremtind lar mange seg lure og bytter over til sommerdekk for tidlig, og de advarer nå om at det er bilistens ansvar å ha tilstrekkelig veigrep.

– Noen bilister er for tidlig ute med sommerdekk. Det fører til ulykker og skader som kunne vært unngått. Så la vinterdekkene stå på til etter påsken, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Selskapet kan melde om en strevsom vinter når det kommer til bilskader.

En ganske ilter kong Vinter har gitt utfordrende kjøreforhold og en økning i bilskader. Fremtind viser til tall fra Finans Norge som igjen viser at erstatninger på bil og andre motorkjøretøy var på rekordhøye 18,5 milliarder kroner i 2022.

Og nå er det altså meldt om en ny bølge med snø.

– Husk at det er ditt ansvar som bilist å ha tilstrekkelig veigrep. Hvis bilen din er feil skodd, og du får en skade, eller snør inne på hytta og må ha veihjelp, risikerer du å få lite igjen på forsikringen, advarer skadeforebyggeren.

Mage nordmenn pakker bilen og setter kurs for hytta i påsken, og en undersøkelse som Respons analyse har gjennomført for Fremtind oppgir 36 prosent at de skal på en hytte. Det tilsvarer over 1,5 millioner nordmenn.

Det betyr at mange skal ut på veien samtidig, og da er det særdeles lurt å være skodd for forholdene.

Skadeforebyggeren har en klar oppfordring til alle som skal ut og kjøre:

– Avpass farten, hold god avstand til bilen foran og sørg for å ha på gode vinterdekk, sier Hofstad-Nielsen.

‒ Skulle noe skje, kan du risikere å skade bilen, deg selv og andre – men du kan også få mindre igjen på forsikringen dersom du ikke har tatt dine forholdsregler.

Selv om påsken venter rundt svingen er vi fortsatt bare i mars, og da kan det være smart å kjøre på vinterdekk. (Foto: Fremtind)

Les også:

Les mer om:

Nyheter