Lucid Air raskest opp Goodwood-bakken

Med den originale Stig bak rattet føk en helt standard Lucid Air Grand Touring Performance opp Goodwood-bakken raskere enn noen andre produksjonsbiler.


Ja, vi venter fortsatt på at Lucid Motors skal settes kurs til Norge, men den gode nyheten er at de nærmer seg.

Tesla-utfordreren har allerede åpnet sitt første Studio i München, og heldigvis er Norge prioritert når det skal utvide med andre europeiske land.

Det er så langt ikke bekreftet noe norsk tidspunkt, men Lucid har gått så langt at de har offentliggjort norske priser for lanseringsversjonene Lucid Air Dream Edition P og Dream Edition R. P står for Performance og R for Range.

Dette er i likhet med de 520 eksemplarene de laget for det nordamerikanske markedet spesialversjoner som kommer i svært begrenset opplag, og de er foreløpig kun mulig å bestille i Norge, Tyskland, Nederland og Sveits.

Lucid har ikke noen eksakte WLTP-tall for drømmeversjonene, men har antydet ganske så ekstreme 900 kilometer for R-utgaven.

De er langt mer konkret når det kommer til ytelsene de to bilene som begge er AWD.

Performance-utgaven har 1.111 hk og 1.390 Nm, og fyker opp til 100 km/t på 2,7 sekunder.

Range-versjonen kan skilte med 933 hk og 1.390 Nm, og klarer 0-100 km/t på 2,9 sekunder. Begge har en toppfart på 270 km/t.

Lucid har satt prisen til 1,85 millioner kroner, mens de antyder at innstegsmodellen Lucid Air Pure vil få en startpris på 1 million kroner her i Norge. De første leveringene i Europa er ventet å starte senere i år.

I mellomtiden har Lucid luftet en Air Grand Touring Performance opp bakken i Goodwood under den store fartsfestivalen for noen uker siden. Og det gikk unna.

Lucid hadde ikke tenkt å jukse noe som helst, så dette var en helt original utgave som til og med hadde dekk med lav rullemotstand som hjelper til å nå bilen til EPA-rekkevidden på 718 kilometer.

De garderte seg med å plassere Ben Collins bak rattet. Ja, mannen som var den originale Stig i Top Gear.

Den 1.050 hk sterke Lucid Air Grand Touring Performance klarte bakkeløpet på 50,79 sekunder, noe som var raskest av samtlige produksjonsbiler på startstreken.

Faktisk var den 12. raskest av samtlige 65 biler på startstreken, og dette inkluderte en masse spesiallagde racerbiler som også var på plass. Så ja, meget imponerende.

‒ Dette fantastiske resultatet for Lucid Air Grand Touring Performance på Goodwood Festival of Speed, som har noen av verdens raskeste biler, er nok et bevis på hva som bor i Lucids proprietære drivlinjeteknologi, sier Peter Rawlinson, administrerende direktør for Lucid Motors.

Her får du et glimt av Lucid Air under bakkeløpet, men ikke blink for mye ‒ da går du glipp av den.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter