Lover en ny Lamborghini Countach

I en ny video pirrer nå Lamborghini med en splitter ny utgave av legendariske Countach.


Lamborghini sjokkerte bilverden da de viste fram sin arvtaker for Miura-modellen, for det de hadde designet var ganske så vanvittig.

Bilen klippet alle snorer til 60-tallsdesignet som baserte seg på avrundede former, og kunne vise en svært så spiss og hissig Countach LP 500 under bilutstillingen i Genève i 1971.

Det tok ytterligere to år før Lamborghini faktisk hadde klar en versjon som kunne gå inn i serieproduksjonen, men etter at Countach LP 400 var klar så ikke den sinte oksen seg tilbake på mange år.

Countach LP 400 S fulgte i 1978, Countach LP 5000 S i 1982, Countach LP 5000 Quattrovalvole i 1985 og til slutt Countach 25th Anniversary i 1988 ‒ 25 år etter at Lambo presenterte sin aller første bil i 1963.

Men alt tar slutt, og for superbilen skjedde det i 1990, så inkluderer vi prototypen ble Countach 19 år før den ble sendt inn i pensjon.

I dag har modeller som Aventador og Huracán overtatt der Countach slapp, og begge bærer DNA’et til den store drømmebilen på 70-tallet videre.

Og alle trodde det var dét for Countach, men Lamborghini er åpenbart ikke som alle andre.

Nå pirrer nemlig den italienske produsenten med at det kommer en ny Countach, og på nettsiden skriver de følgende: «Framtiden er vår arv. Og den nye Lamborghini Countach kommer. Følg med…»

Videre har de publisert en video på sosiale medier, som i likhet med den kryptiske teksten på nettsiden fører til flere spørsmål enn svar.

I Twitter-meldingen som inkluderer videosnutten sier de faktisk enda litt mer. «Vi gjør drømmer virkelig. Vi gjorde det med den klassiske Countach på 1970-tallet. Og vi gjør det igjen. Den nye Lamborghini Countach kommer»:

Hva dette faktisk betyr er ikke så godt å vite, og de to overordnete spørsmålene er: Er det en helt ny modell? Og hvilken motor vil den få?

For man skal helst ikke tulle altfor mye med legender, og ettersom vi jo vet at framtiden er elektrisk ‒ så kan Lambo gå for en ren elbilutgave her? En hybrid? Eller kanskje hedrer de superbilen med en ren V12 uten turbohjelp?

Vi vet ikke, for Lambo har altså ikke sagt noe om dette.

Enn så lenge kan vi bare fantasere om hva Lamborghini planlegger, men vi lover å følge med slik at vi kan komme med litt mer info om dette når oksemerket slipper litt flere detaljer rundt den nye Countach-modellen.

For ja, dette er stort!

Les også:

Les mer om:

Nyheter Superbilene