Annonse
Hjem Nyheter Lei daffe stasjonsvogner? Her er Ford løsning!

Lei daffe stasjonsvogner? Her er Ford løsning!

I februar lanserte Ford nye Focus ST-modeller, og nå følger de opp med en ST-stasjonsvogn også.

Det er opplest og vedtatt at stasjonsvogner skal være daffe og praktiske, og helst ikke stikke seg ut heller. Men slik trenger det selvsagt ikke å være.

Vi ser stadig nye spreke stasjonsvogner, blant annet har vi sett dem fra Mercedes, Audi, ja, selv Seat har vist oss en sportslig stasjonsvogn kalt Leon Cupra R ST med 300 hestekrefter.

Ford tar også ansvar, og gir nå familiefolket et langt mer potent valg enn den daffe dieselvognen.

De kom altså med en ny Focus ST i februar, og som de nå løfter videre inn i stasjonsvognen med ST-merket.

Saken fortsetter under Annonsen

Under panseret på disse befinner det seg en 2.3-liters EcoBoost-bensinmotor med 280 hestekrefter, og denne kan kobles enten med en 6-trinns manuell kasse eller en 7-trinns automkasse.

Dette er altså den sterkeste motoren Ford har puttet inn i ST-modellene, og den byr blant annet på et dreiemoment på 420 Nm mellom 3.000 og 4.000 r/min.

Den spreke stasjonsvognen kommer også med en dieselvariant, også denne får tittelen «den sterkeste noensinne» i en Focus, og er en 2-liters EcoBlue dieselmotor. Denne kan kun kombineres med den manuelle girkassen.

Og skal du virkelig imponere svigerfar med en skikkelig ulv i fåreklær er det mulig å velge Performance-pakken, som også åpner opp for kjøremodusen «Track mode». Velg den neste gang svigermor skal ha deg med på handletur, så slipper du kanskje unna senere.

Som standard kommer ST-modellene med modusene glatt, normalt og sport.

De fleste som velger en stasjonsvogn gjør det for plassen, og i den nye Focus ST har den vokst innvendig sammenlignet med forrige generasjon. Akselavtanden er nemlig strukket enda mer ut, og den har også vokst litt i bredden. Totalt bør det gikk mer plass for de på innsiden.

Og i disse elbiltidene hvor de fleste til nå ikke har hengerfeste så slår Ford til med nettopp det for første gang for Focus ST-modellene, og det takker nok mange familier for.

De nye Focus ST-modellene er utviklet av Ford Performance, og er ventet til Norge en gang i løpet av sommeren.

Her er flere bilder av den kvikke stasjonsvognen:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,778FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker