Annonse
Hjem Nyheter Kinesere dømt for å ha kopiert «verdens vakreste» bil

Kinesere dømt for å ha kopiert «verdens vakreste» bil

En kinesisk bilprodusent er dømt for å ha kopiert Jaguar Land Rovers lekre SUV Range Rover Evoque.

Da Jiangling viste fram en ny SUV under Guangzhou Auto Show i 2014 gikk alarmklokkene hos Jaguar Land Rover.

Ikke bare minte modellen veldig om Range Rover Evoque, men den bydde også på flere designelementer som var direkte kopi fra modellen som ble kåret til den vakreste bilen i verden i 2012.

Men selv om britene raslet med sablene og truet med søksmål, lot ikke Jiangling seg stoppe og lanserte bilen de kalte Landwind X7 i 2015.

Jaguar Land Rover var mildt sagt lite imponert, og bestemte seg for å saksøke den kinesiske produsent i et forsøk på å få modellen bort fra markedet.

Saken fortsetter under Annonsen

Hvor høye forventninger de hadde til utfallet vet vi ikke, men ettersom søksmålet skulle behandles i Kina var de kanskje ikke megahøye. I tillegg er det ingen bilprodusenter som noensinne er dømt for en slik kopiering tidligere.

Men de to modellene var åpenbart for like til at dette kunne passere, for sist fredag bestemte en domstol i Beijing at Jiangling faktisk hadde kopiert Evoque.

Den kinesiske produsenten ble dømt for å ha kopiert fem unike designelementer som Evoque byr på, og må nå trekke alle Landwind-modellene fra markedet umiddelbart. De må også betale en kompensasjon til britene.

‒ Vi er glade for denne beslutningen fra Beijing-domstolen, noe som ytterligere styrker vår tillit til å investere i Kina. Denne avgjørelsen er et tydelig tegn på at loven implementeres hensiktsmessig for å beskytte forbrukerne slik at de ikke blir forvirret eller villedet, samtidig som de beskytter selskapenes investeringer i design og innovasjon, sier Keith Benjamin hos Jaguar Land Rovers juridiske avdeling.

Jiangling Motors Corporation er deleid av Ford og noen statlige kinesiske selskaper, og byr i dag på en SUV-modell samt noen Ford-modeller og nyttekjøretøy.

Jaguar Land Rover har nylig vist fram en oppdatert Evoque, og denne skal faktisk lanseres i Kina under Shanghai Motor Show i april.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker