Annonse
HjemNyheterKia plugger flere modeller

Kia plugger flere modeller

Søstermodellene XCeed og Ceed i stasjonsvognutgaven blir nå også ladbare hybrider, og på toppen av dette oppgraderes også den ladbare hybriden av Niro.

Når det gjelder Niro, bestselgeren som allerede kommer som ladbar hybrid, har Kia allerede klar en oppgradert ladbar versjon.

Modellen kom først som en ren hybrid i 2016, før den ladbare versjonen fulgte året etter. Nå blir denne oppgardert både utvendig og innvendig.

Dette inkluderer mer teknologi, blant annet nye digitale instrumenter og en ny skjerm på 10,25-tommer.

Saken fortsetter under Annonsen

Ifølge Kia lander den elektriske rekkevidden på 49 kilometer, og denne drivlinjen får også de nye plug-in-modellene av XCeed og Ceed.

Disse to er så nye at de konkrete tallene rekkeviddetallene foreløpig ikke er klare, med løsning inkluderer batteripakke på 8,9 kWh og en elektrisk motor på 44,5 kW kombinert med en 1.6-liters bensinmotor med 141 hestekrefter og dreiemoment på 265 Nm.

Dette kombineres med en 6-trinns dobbelclutch automatkasse.

Kia opplyser at rekkevidden vil bli en plass rundt 50 kilometer, men ettersom bilene fortsatt ikke er typegodkjent er ikke denne helt klar ennå.

‒ Med Ceed stasjonsvogn og nye XCeed kan vi tilby et bredt utvalg av ladbare hybrider til våre kunder. Alle med god elektrisk rekkevidde som betyr at man kan gjøre de fleste kjøreturer kun på elektrisitet, sier Irene Solstad, administrerende direktør for Kia i Bertel O. Steen.

Kia var smarte nok da de utviklet Ceed-modellene at de også tok høyde for ladbare hybrid-linjer, så batteripakken under baksetet skal forsyne seg lite av den innvendige plassen. Ceeds stasjonsvognutgave får et bagasjerom på 437 liter som kan utvides helt til 1.506 liter, mens XCeed byr på 291 liter og 1.243 liter med baksetene slått ned.

Begge de to nye Ceed-versjonene, som blir de første ladbare hybridene som blir produsert i Europa, får også mulighet for hengerfeste.

Den nye ladbare Niro-hybriden er allerede på vei til norske forhandlere, mens Ceed og XCeed er ventet til Norge i februar.

Her er flere bilder av XCeed PHEV, Ceed stasjonsvogn PHEV og den nye Niro-versjonen:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse