Kia pirrer med en europeisk versjon av Sportage

28 år etter at den kom, skal nå Kia lage en egen europeisk versjon av den populære SUV-modellen Sportage.


Tilbake på begynnelsen av 1990-tallet var Kia i allianse med både Ford og Mazda, og dette ga de også muligheten til å tråkke inn i noe som så ut til å være et svært så lovende segment.

Så i 1993 kunne de med hjelp av de to andre produsentene introdusere en kompakt SUV kalt Sportage, og to år senere begynte de også ved hjelp av tyske Karmann å produsere biler for det europeiske markedet gjennom Kia Europa.

Den første generasjonen av Sportage ble dog aldri en suksess, og bilen var en såpass stor fiasko at Kia faktisk tok livet av modellen i 2002.

Men da var også Hyundai kommet inn som eiere i bilmerket, noe som ga Sportage en ny sjanse.

Så ved hjelp av den tidligere koreanske rivalen kunne Kia nok en gang vise fram en ny Sportage, noe som skjedde i 2004.

Siden har den kommet i 3. generasjon i 2010 og 4. generasjon i 2015, og spesielt den siste utgaven har sendt salgspilene oppover for den kompakte SUV-modellen som måler 4,49 meter i lengde.

Men mye har skjedd i løpet av seks år, så nå gjør Kia seg klar for 5. generasjonen av Sportage, og denne gang får også Europa sin helt egne versjon.

Planen er at den nye generasjonen skal vises fram i Sør-Korea i juli, mens den europeiske versjonen får sin debut i september. Men lenge før det pirrer Kia med noen skyggebelagte bilder av bilen, som om ikke annet viser de store trekkene.

Kia sier at de har fulgt sitt designprinsipp kalt Opposites United, noe som skal bety et kraftfullt uttrykk med skarpe linjer og rene flater. De forklarer videre at fronten har et sterkt uttrykk med en detaljorienter svart grill, mens bak møter de muskuløse skulderlinjene smale baklys som flankerer den nye Kia-logoen og Sportage emblemet.

Kia er såpass fornøyd med den nye generasjonen at de også viser et bilde av innsiden, og dette avslører et førerorientert oppsett hvor det sentrale elementet er en elegant buet og ganske så stor skjerm.

‒ Med inspirasjon fra en karakter vi skapte hvor natur møter modernitet, utfordrer nye Sportage designnormene med et moderne eksteriør og et detaljert og banebrytende interiør, sier Karim Habib, en visepresident og leder for det globale designsenteret til Kia.

‒ Vi ønsket ikke bare å ta et skritt framover med nye Sportage, men flytte oss til et helt nytt nivå innen SUV-klassen.

Enn så lenge nøyer Kia seg med denne informasjonen og de tre mørke bildene, men vi kan nok forvente oss flere detaljer og ikke minst bilder i tiden framover.

Les også:

Les mer om:

Nyheter