Kia Niro blir ganske så ny

2. generasjonen av Kia Niro er vist fram, og bilen blir som dagens generasjon tilgjengelig både som hybrid og som en ren elbil.


Det hører med til sjeldenhetene at man knapt kan se likhetene mellom to generasjoner av samme modell, men så ny blir altså Niro.

Kia har nemlig valgt å gå for en ganske annet designstil som de viste fram i 2019, nemlig det som elbil-konseptet kalt HabaNiro vist fram i New York kunne by på.

For økovennlig, ja, det skal iallfall neste generasjon av Niro være.

‒ Kia fortsetter å ta skritt mot en mer bærekraftig framtid, og inviterer alle til å bli med i bevegelsen inn i den nye mobilitetsæraen, sier Ho Sung Song, president og administrerende direktør i Kia.

‒ Den helt nye Kia Niro gjør det enkelt å praktisere en bærekraftig livsstil med sine miljøvennlige materialer, avansert teknologi og elektriske drivlinjer samtidig som den oppfyller kundenes praktiske behov.

Kia har altså nydesignet den kommende Niro fra grunnen av, og her har de gått for selskapets «Opposites United»-designfilosofi samt hatt en miljømessig ansvarlig tilnærming når det kommer til materialer.

Resultatet er dette:

Kia har tenkt mer aerodynamikk når de har tegnet den neste Niroen, og foran finner vi også Kias nye «tigeransikt» som er en evolusjon fra den tidligere tigernesen. Fronten har også et par spesielle frontlykter, og de bak er ikke mindre spesielle. Disse følger faktisk taklinjen til crossoveren et ganske langt inn mot midten.

Men det er ikke bare designet og materialene som skal vise at denne tar naturen på alvor, for Kia har også utstyrt bilen med en kjøremodus som skal ta hensyn til miljøsoner. Så de som kjører hybridutgavene kan svitsje over til en modus som selv tar høyde for hvor den er, og befinner bilen seg for eksempel rundt en skole vil den kun kjøre ved hjelp av elektrisk kraft.

Navigasjonen er forresten så smart at den gjenkjenner førerens favorittsteder, inkludert hjem og kontor som blir registrert i navigasjonssystemet som grønne soner, og bilen svitsjer selv over til elektrisk kraft når den kommer inn i slike.

På innsiden har kommende Niro et moderne dashbord bestående av en buet skjerm, og jaggu buer også selve dashbordet seg ned mot frontpassasjer-setet som du kan se av bildene nederst.

Og, kult nok, kan også nakkestøtten fungere som en praktisk kleshenger.

Kia viser for tiden fram den nye generasjonen av Niro på Seoul Mobility Show, og når det kommer til neste år vil det være mulig å bestille som en hybrid, ladehybrid og ren elbil.

Vi antar det er sistnevnte som blir aller mest aktuell her i elbilnasjonen Norge, men dessverre opplyser ikke Kia noe om ytelser eller rekkevidder for 2. generasjon av Niro. Men det får vi nok snart vite mer om.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter