Annonse
Hjem Elbiler Kia EV6 får lengre rekkevidde enn først antatt

Kia EV6 får lengre rekkevidde enn først antatt

Kia kan nå by på en skikkelig gla’melding rundt den spennende elbilen EV6. Den får nemlig lengre rekkevidde enn først antatt.

Da Kia EV6 var på Norges-besøk tidligere i sommer kunne den lokke med lynrask lading gjennom en 800V-arktitektur, 520 liters bagasjerom, en GT-utgave med nærmere 600 hestekrefter og god innvendig plass for en bil som hører hjemme i C-segmentet.

Og en rekkevidde opplyst til 510 kilometer.

Men her tok faktisk Kia litt for lite i.

Nå viser det seg nemlig at den opplyste rekkevidden faktisk blir på 528 kilometer gjennom et 77,4 kWh stort batteri og bakhjulsdrift. Det er altså opp 18 kilometer fra tidligere.

Saken fortsetter under Annonsen

Konserndirektøren for Kia hos Bertel O. Steen er selvsagt ikke misfornøyd med bedre rekkevidde, og har stor tro på den kommende elbilmodellen.

‒ EV6 er en komplett elbil som kombinerer et sportslig oppsett med praktisk innhold og teknologi som vil gjøre livet lettere for elbileiere. Imponerende rekkevidde, lynrask hurtiglading, romslig plass og hengervekt på inntil 1.600 kilo, sier Irene Solstad.

‒ Salget er godt i gang, og de første EV6 kommer til Norge i oktober. Vi gleder oss til å starte utlevering til kunder.

Kundene kan velge mellom to batteripakker, 58 kWh eller 77,4 kWh.

Utgaven med det største batteriet kombinert med en motor bak har altså en oppgitt rekkevidde på 528 kilometer, mens utgaven som har firehjulsdrift har en oppgitt rekkevidde på 506 kilometer. Kia opplyser at forbruket da «er på lave 17,2 kWh/100 km».

Kia EV6 er en av to spennende nye elbiler som er på vei fra Hyundai-gruppen, for konsernsøster Hyundai har også en ny elbil kalt Ioniq 5. Denne har en oppgitt rekkevidde på 481 kilometer med bakhjulsdrift og 460 kilometer med firehjulsdrift.

Begge elbilmodellene er bygd på en ny plattform fra den koreanske gruppen som er kalt E-GMP, og dette skal gi fordeler både når det kommer til ytelser, hurtiglading, rekkevidder og sikkerhet.  

Hyundai Norge mottok allerede i mai sin første last med Ioniq 5, mens Kia Norge altså etter planen skal motta sin første last i oktober.

Her er flere bilder av Kia EV6:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker