Annonse
Hjem Elbiler Karma åpner for elektriske pickuper

Karma åpner for elektriske pickuper

Karma, som tidligere har vist fram en elektrisk hyperbil som dundrer til 100 km/t på under 2 sekunder, åpner også for pickuper.

Det er ikke så mange ukene siden Karma viste fram sin første rene elbil, Revero GTE. Bilen har selvsagt de sportslige linjene til Revero-familien, og er satt sammen på en helt ny plattform kalt E-Flex.

Elbilen skal komme i tre rekkevidde-versjoner, hvor storesøsteren etter planen skal få en rekkevidde opp mot 650 kilometer.

Karma har også, av alle ting, vist fram en varebil, og i tillegg til at denne er elektrisk er den også selvkjørende.

Og det er ikke tilfeldig at de har vist oss en varebil.

Saken fortsetter under Annonsen

For den nye E-Flex-plattformen er som navnet hinter svært så fleksibel, og ifølge det amerikanske merket er det mulig å konfigurere denne på ikke mindre enn 22 måter. Den kan altså spytte ut mange typer biler, og som den selvkjørende varebilen viste kan den utstyres med det aller meste av teknologi.

Så det kommer ikke som et stort sjokk når Karma nå melder at det er mulig å sette sammen pickuper på E-Flex, og Karma ser for seg en helelektrisk rekkevidde på 386 kilometer. Men de som følger godt med at Karma også tilbyr såkalte EREV-biler ‒ Extended Range Electric Vehicle.

Dette er i prinsippet omvendte hybrider hvor forbrennings-motoren hjelper til rekkevidden, og dette åpner for rekkevidder opp mot 800 kilometer for pickupmodeller.

Disse har også elektriske motorer både foran og bak, og blir dermed firehjulsdrevet.

En av forretningsideene til Karma er at de skal la andre få tilgang til E-Flex-plattformen, akkurat som Volkswagen-gruppen har åpnet for rundt deres MEB-plattform.

Så bilmerket bekrefter på ingen måter at de skal komme med elektriske pickuper i framtiden, men sier bare at den også er klar for å lage slike.

Uansett venter vi spent på hva Karma faktisk kommer med i framtiden.

Vi nevnte hyperbilen de tidligere har vist fram. Denne er kalt SC2, og med 1.100 elektriske hestekrefter klarer den 0-100 km/t på 1,9 sekunder.

Det er fortere enn en formel 1-bil.

Det vi vet er at Revero GTE kommer, og denne elbilen skal debutere i USA om ett år. Deretter står Kina og Europa for tur, og de første bilene til disse to markedene kan ventes neste høst.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,847FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker