Annonse
Hjem Nyheter Kan bli et historisk år i trafikken

Kan bli et historisk år i trafikken

For første gang kan vi oppleve et år uten at det dør barn i trafikken.

Den norske november-trafikken kostet åtte liv, og totalt har 96 personer omkommet i trafikken så langt i 2019.

Dette er seks færre enn på samme tid i fjor, og ganske oppsiktsvekkende og meget gledelig er det ingen barn eller tenåringer som har mistet livet i trafikken etter årets 11 første måneder.

‒ Selv om antall omkomne i trafikken nå har etablert seg på et lavere nivå enn før, så må vi erkjenne at det er langt til målet om maksimalt 350 omkomne og hardt skadde i 2030, sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk.

‒ Likevel finner vi noen små lyspunkter. Så langt i år har ingen barn under 16 år omkommet i trafikken. Hvis det fortsetter slik også i desember, vil vi for første gang oppleve et helt år uten barn som dør i trafikken. Det vil være helt fantastisk, og i tråd med ett av delmålene i Nasjonal Tiltaksplan for Trafikksikkerhet, sier direktøren.

Saken fortsetter under Annonsen

Ifølge Trygg Trafikk omkom fem menn og tre kvinner i november-trafikken ‒ seks bilister og to fotgjengere.

Men organisasjonen frykter nye alvorlige ulykker i desember, hvor det er snø og is noen steder og våt, mørk asfalt andre.

– Vi har alle et ansvar for å gjøre vårt for å bidra til at ingen mister livet i trafikken. Desember kan by på krevende og vekslende kjøreforhold og travle tider. Avpass farten til sikt og føre. Ta det med ro i julestria og husk refleksen, sier Johansen.

De ser en trend hvor fotgjengerne er mer utsatt under den mørkeste perioden, og to av de ni som har mistet livet så langt i år gjorde det altså i november.

Men utviklingen er positiv, for aldri har så få fotgjengere mistet livet som i 2019.

‒ Heldigvis ser vi en nedgang i antall fotgjengere som har omkommet i trafikken i løpet av året, men fortsatt er det for mange som både skader seg stygt og mister livet som fotgjenger. Ingen ønsker å oppleve å verken kjøre på en fotgjenger eller bli påkjørt av en bil. Ta dine forholdsregler både med tanke på fart, oppmerksomhet og synlighet, sier Johansen.

3 høsttips fra Trygg Trafikk:

  • Bilførere må avstemme farten etter forholdene, kjøre oppmerksomt og være klar over at mange ikke bruker refleks
  • Fotgjengere må bruke refleks, det gjelder både voksne og barn
  • Syklister må bruke refleks og lys

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,812FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker