Lexie Limitless skal kjøre verden rundt på 100 dager ‒ med en elbil. (Fotos: Ford)

Jorden rundt med elbilen Ford Explorer

Lexie Alford, bedre kjent som Lexie Limitless, har allerede en verdensrekord som den yngste i verden som har besøkt alle verdens land. Nå vil hun og Ford sette en ny verdensrekord, som den første rundt jorda i en elbil, den nye Ford Explorer.


For å forstå hvorfor Ford og Lexie gjør dette må vi 100 år tilbake i tid.

Da reiste Aloha Wanderwell fra Nice i Frankrike og kjørte jorda rundt med en Ford Model T, som den første i verden. Hun startet som 16-åring, og brukte mange år på turen rundt jorden.

Aloha Wanderwell hadde ikke et stort støtteapparat med seg, men Ford hadde gitt beskjed til alle sine verksteder rundt jorden om å hjelpe henne dersom hun trengte assistanse med bilen.

Vi tok turen til Nice, og slo av en prat med Lexie Limitless dagen før avreise, og så nærmere på elbilen hun skulle bruke, en helt normal produksjonsmodell av Ford Explorer med stor batteripakke og AWD.

Ettersom Lexie er fra USA så er videoklippet over her på engelsk, og som du ser kaller Lexie Alford seg selv for Lexie Limitless som man finner igjen i alle sosiale medier.

Ettersom ingen i verden før har kjørt rundt jorda i en elbil blir dette Lexie sin andre verdensrekord, og det blir spennende å se hvordan ulike land er tilpasset god framkomst med elbil. Ikke alle land har like god tetthet av ladestasjoner som vi er bortskjemt med her i Norge.

Dette er også en del av poenget med turen, og få fokus på det å legge bedre til rette for elbiler rundt i verdens land.

(Foto: Nybiltester)

Vi traff på Lexie i Nice 7. september, og avreisen fra Le Hotel Royal i Nice var 8. september – eksakt samme startsted som Aloha Wanderwell hadde for 100 år siden.

Lexie skal kjøre gjennom seks kontinenter, over 30 land og omlag 48.000 kilometer med elbilen Ford Explorer på under 100 dager – et hårete mål som vil gi henne og Ford en verdensrekord som de første rundt jorden i en elbil.

Som du kan se i videoklippet skal Lexie innom Norge også på sin ferd rundt jorda, og det er mulig å følge reisen gjennom sosiale medier.

(Foto: Nybiltester)

Du kan følge @LexieLimitless i alle kanaler og det samme med @FordNewsEurope der du hele tiden får glimt fra turen, men også alle menneskene Lexie skal treffe på sin vei, innovative mennesker med spennende historier. Hashtagen #chargearoundtheglobe er det også mulig å følge i ulike kanaler.

Selv om Lexie har med seg et eget støtte-team så er det hun som skal kjøre elbilen Ford Explorer gjennom verden, og de har ikke med noe aggregat eller annen juks ‒ her skal det lades rundt om i verden med de løsninger som finnes.

Eneste nødløsning som er med er en solcelle-sak som lader opp et batteri som kan brukes til å lade opp cirka 30 kilometer rekkevidde på 10 timer – 5 timer for å lade batteriet og så 5 nye timer for å lade bilen.

Dermed er man jo til tross for nøye planlegging ikke helt sikker på om turen faktisk tar under 100 dager, for mye uforutsett kan dukke opp.

(Foto: Nybiltester)

Vi har kikket på Ford Explorer før, og vet dermed at denne produksjonsmodellen ikke er spesielt modifisert på noe vis, for vi fikk granske bilen alt vi ville i Nice.

Det eneste som er «ekstra» her inne er en del ekstra kamera og lydutstyr til produksjon av innhold under turen jorden rundt.

I videoklippet viser Lexie noen av de funksjoner som allerede har blitt favorittfunksjoner for henne før avreise.

Denne elbilen finner du ikke i bilbutikkene enda, men sommeren 2024 bør den dukke opp.

(Foto: Nybiltester)

Flere kameraer og kamerautstyr i baksetet, ellers en helt normal Explorer med et høyt utstyrsnivå.

(Foto: Nybiltester)

Det ble ikke nevnt noe om hvor mye av bagasjen som skulle være baki Exploreren, og hvor mye følgebilene tok seg av, men Exploreren har et hyggelig stort bagasjerom med 40/60 nedfellbart baksete.

(Foto: Nybiltester)

Under det høyt monterte gulvet i bagasjerommet er det ekstra med plass, og her fant vi helt normale ladekabler. Med andre ord ikke noe ekstraordinært utstyr til denne Ford Explorer elbilen som skal rundt jorda.

Vi ønsker Lexie Limitless en god tur verden rundt, og satser på at hun og Ford lykkes med dette verdensrekordforsøket og kommer seg rundt jorda med en elbil, Ford Explorer.

Les tester hos Nybiltester

Les også:

 

 

 

Les mer om:

Elbiler Nyheter Tester