- Annonse -
HjemBiltesterVi har sjekket ut Renault Scenic E-Tech Electric

Vi har sjekket ut Renault Scenic E-Tech Electric

En romslig familiecruiser med en antatt WLTP-rekkevidde på over 620 kilometer er utvilsomt noe man legger merke til, spesielt når så mye annet praktisk også er på plass.

Med Scenic er Renault fortsatt i C-segmentet, men med en lengde på 4,47 meter og en akselavstand på 2,78 meter blir den innvendige plassen her meget god. Veldig mye bedre innvendig plass enn i Megane E-Tech Electric.

- Annonse -

Ut fra «line-up’en» til Renault ser vi at de satser på elbiler som ikke er så alt for store, og at Scenic plasserer seg som den største elbilen de tilbyr på en stund…

Scenic kommer våren 2024, og R4 og R5 er også «på vei», men de er da igjen mindre elbiler enn dagens Megane.

I videoklippet over her får du se kjapt på bilen, og se noen av funksjonene som nevnes lenger ned her.

Det kan kanskje virke noe snodig å starte med baksetene i Renault Scenic E-Tech Electric, men det er her man virkelig merker hvor stor denne bilen er.

- Annonse -

Jeg tar like mye plass når jeg sitter som en som er 190 centimeter lang, og jeg har bra med både hodeplass og kneplass baki her.

Men sitteputen er plassert noe lavt for å passe best til barn, så knevinkelen jeg får blir noe spiss.

Dette kan virke som et helt normalt armlene, med et par koppholdere, men det skjuler en funksjon som jeg aldri har sett før.

Når man åpner lokket i armlenet kan man vri koppholderne rundt, og få holdere til mobil eller nettbrett.

- Annonse -

De skrå sporene kan man sette mobilen i dersom man vil ha hver sin underholdning der bak, eller så kan man se sammen på en iPad som står i de to rette sporene lenger fram.

At ingen har tenkt ut dette før er jo nesten bare snodig.

Her var det en modell som viste fram det innovative glasstaket, noe jeg kommer tilbake til, men her ser man hvordan en iPad kan plasseres i holderen lengst framme.

Under lokket i armlenet er det også tilgang til strøm – USB-C – til de skjermene man bruker til underholdningen i baksetet.

Dersom alle tre setene er i bruk, og man ikke har tilgang til de to USB-C pluggene i armlenet er det naturligvis et par mellom forsetene, slik at man får strøm til telefonen eller hva man har med seg som trenger litt mer strøm.

Du lurte kanskje litt på hva som kan være innovativt med et glasstak, men her handler det om at man kan bestemme hvor mye av taket som skal være gjennomsiktig, og hvor mye av taket som skal være frostet.

Jeg som har lysømfintlige øyne vil jo sette stor pris på å slippe gjennomsiktig glasstak over mitt hode, mens kidsa i baksetet vil jo elske å kunne se ut gjennom glasstaket.

Slik du ser på bildet over her. Ganske snedig løsning dette Solarbay glasstaket.

Bagasjerommet er på hele 545 liter, det er usedvanlig mye i C-segmentet. Her kommer det mulighet for en plate som gir flat innlasting til hverdagen, også har du skikkelig dypt bagasjerom når du skal på ferieturen, og må ha med mye bagasje.

Legg også merke til 40/20/20 løsningen for baksetene, og dermed også den relativt populære skilukeløsningen dersom man ønsker å bruke den i midtsetet. Legger man ned baksetene får man 1.670 liter med plass baki her.

Under det nedre gulvet er det også et stort rom for oppbevaring, for eksempel til ladekabler og slikt, for frunk har de ikke laget i Scenic.

Dette avslører også at vi ikke snakker om en bil med 4×4, for da hadde det vært en motor plassert her bak. Det at motoren er foran og at det ikke ble plass til frunk forteller oss også at dette er en elbil med forhjulsdrift.

Skreller man vekk karosseriet på Scenic ser man at det er ekstra med batterier under baksetene, og man ser motoren der framme. Navnet på denne plattformen er CMF-EV.

Vi gleder oss til å få prøve Scenic på veien, for Renault har jo fikset et meget godt framhjulstrekksystem til sin Megane.

Renault lager Scenic med to ulike batteripakker, begge kommer til Norge, men den minste av dem starter produksjon en del senere.

Batteripakken med 87 kWh stort batteri (netto) og 220 hk vet vi kommer til Norge, den pakken skal etter Renault sine målinger kunne gi Scenic en WLTP-rekkevidde på over 620 kilometer.

Nå er ikke de offisielle eksterne WLTP-tester gjort enda, så her kan det jo da skje endringer på resultatet, men Renault regner med at det endelige resultatet ender over 620 kilometer.

Når det gjelder ladehastighet så kan den maksimalt komme opp i 150 kW, og det skulle ta 38 minutter å lade fra 15 til 80 prosent – de ville ikke oppgi tiden fra 10 til 80 prosent av en eller annen  grunn jeg ikke kjenner til.

Du trenger neppe å lade helt til 80 prosent for å «komme fram» med mindre du er på en skikkelig langtur.

Den minste batteripakken er på 60 kWh (netto) og 170 hk, og skal gi en WLTP-rekkevidde på over 420 kilometer ut fra Renault sine beregninger. Produksjonen for Scenic med denne «lille» batteripakken starter en del senere, og dermed vil også prisen fastsettes senere.

Ladehastigheten for den minste batteripakken kan maksimalt komme opp i 130 kW.

Hva med hengerfeste? Joda, det kan du ha på Scenic, og da kan du trekke med deg inntil 1.100 kilo.

På taket kan du ha med inntil 80 kilo, dermed vil de fleste kunne få løst familiens praktiske behov med denne elbilen.

Meget god komfort i førersetet, som i denne bilen hadde elektrisk justering, men som man også kan få med manuell justering dersom man velger en av de lavere utstyrsnivåene.

Den metallfargede knappen tyder på at det kan være massasjefunksjon tilgjengelig her. Scenic kommer i tre ulike utstyrsnivåer.

Veldig deilig stoff i setene som nesten kan minne om et ullstoff. Skinn av den ekte typen vil du ikke finne i Scenic, til det er miljøfokuset for stort, både med materialer som er gjenbrukt og gjennom at 90 prosent av alle materialer i denne bilen kan gjenvinnes.

Selv i dette utstyrsnivået var passasjersetene med manuell innstilling. Du kan justere opp/ned og fram/tilbake.

Førermiljøet preges av stilig design, et godt ratt og to store skjermer. I den store infotainmentskjermen bor Google, og du kan ha mange ulike apper i Google systemet.

Du kan også snakke til bilen og legge inn navigasjons-mål gjennom tale på enkelt vis. Det er mange biler man «kan snakke til», men det er litt mer begrenset hvor mange biler det faktisk fungerer meget godt å snakke til.

Biler med Google har etter min mening et av de bedre systemene å snakke til.

Vi som har levd en stund husker godt synth-musikken til Jean-Michelle Jarre – og han har vært med på utviklingen av hvordan lyden skal oppleves i de ulike lydmodusene man kan få dersom man velger Harman Kardon-anlegget til Scenic.

Jean-Michelle Jarre har også vært med på utviklingen av andre lyder bilen må ha, som for eksempel den utvendige lyden når bilen kjører saktere enn 30 km/t. Denne bilen blir det ikke bare spennende å få kjøre, men også å få høre.

Vi klarte ikke å se noen spor av head-up display, men skjermene man har å se på virker å være av svært høy optisk kvalitet. Multi sense-knappen på rattet gir deg mulighet til å bytte mellom ulike kjøremoduser.

Ladeplaten til mobilen har en løsning som gjør at mobilen holdes godt på plass under lading, selv under kraftig akselerasjon.

Ladeluken er plassert foran passasjerdøren på bilens høyre side. Hva som er den optimale plassering av en ladeluke kan jo diskuteres, selv foretrekker jeg nok bak på bilens venstre side, ettersom man rusler ut av bilens førerdør på venstre side, men det er nå min mening.

De som liker å lade hos Tesla har også mest sans for ladeluke bak på venstre side. Plassering av ladeluke var mer «en greie» før man fikk lange ladekabler på hurtigladestasjonene.

CCS-plugg er det her, som man forventer av nye elbiler i dag.

Vi tror mange kommer til å få sansen for Renault Scenic E-Tech Electric, men prisen bilen får vil jo avgjøre en del i forhold til hvor mange som velger å kjøpe den.

Her har man et design mange kan like, en rekkevidde mange vil sette pris på, en plass som er overraskende god i forhold til bilens størrelse, og alt av praktiske funksjoner er på plass.

Mangler den noe?

Vel, må du ha 4×4, ventilerte seter og head-up-display så mangler den jo noe. Selv tenker jeg at ladehastigheten ikke hadde hatt vondt av en aldri så liten oppjustering, men ellers virker dette å være en meget komplett elbil for familien.

Les flere tester i Nybiltester

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Lexie Limitless skal kjøre verden rundt på 100 dager ‒ med en elbil. (Fotos: Ford)

Jorden rundt med elbilen Ford Explorer

Lexie Alford, bedre kjent som Lexie Limitless, har allerede en verdensrekord som den yngste i verden som har besøkt...
Aston Martin DB5 runder 60 år. (Fotos: Aston Martin)

Gratulerer Aston Martin DB5 ‒ du er 60 år

Favorittbilen til James Bond runder i disse dager 60 år. Blar vi oss tilbake til 1963 finner vi to store...
Lamborghini og Ducati jobber med teknologi som skal gjøre det sikrere for motorsyklisten. Her en Lamborghini Urus og en Ducati Multistrada. (Fotos: Lamborghini)

Nå «snakker» Lambo-bilene og Ducati-syklene med hverandre

Det skjer mye sikkerhetsutvikling på MC-fronten, og nå viser Lamborghini og Ducati et system som kan varsle motorsyklisten om...
Dette er en helelektrisk Mini. (Fotos: David Brown Automotives)

Mini-klassikeren gjenfødt som elbil

David Brown Automotive viser nå sin Mini eMastered, som ja, mestrer elektrisiteten. På 1950-tallet ville den britiske bilindustrien ha en...
Noen heldige kan også følge Viktor Hovland på storskjerm i baksetet under Ryder Cup. Denne heldige her er ingen ringere enn Rory McIlroy, den kanskje største golfstjernen i dag. (Fotos: BMW)

Se Ryder Cup i baksetet

Viktor Hovland og den europeiske gjengen jakter revansje i det som er golfsportens VM, nemlig den prestigerunge Ryder Cup....
En slik utgave av G-klasse har du neppe sett før. (Fotos: Mansory)

Slik har du neppe sett en G-klasse

Mansory har kastet seg over Mercedes G-klasse, og resultatet er en bil som er kalt Mansory Gronos 4x4. Se...
Nye Lamborghini Revuelto passer neppe i skogen, men å bli fotografert der er ganske så perfekt. (Fotos: Lamborghini)

Slik har du ikke sett en Lamborghini Revuelto

Det har nok blitt tatt mange bilder av den nye Lamborghini Revuelto, men ingen er neppe i klasse med...
Genesis har fått sving på salget de siste årene, og det har ført de over den store milepælen med en million biler. (Fotos: Genesis)

Genesis rundet millionen

Det er som kjent den første millionen som er den vanskeligste, og nå har Genesis passert denne milepælen. På samme...
Toyota skal levere 500 Mirai-biler til OL i Paris neste år. (Fotos: Toyota)

Toyota skal levere hydrogenbiler til OL

Ikke overraskende skal OL i Paris også fremme bruken av hydrogenbiler, og det skal blant andre Toyota sørge for. Når...
I løpet av to år har flere fått økt reisetid om de går fra bil til kollektivtransport. (Foto: NAF)

Ta kollektiv ‒ og få økt reisetid

Politikerne klarer ikke å få de store massene over på kollektiv, og det er kanskje ikke så rart. Stadig...
Zeekr x har nå satt kurs for Europa, og forhåpentlig er det heller ikke altfor langt unna Norge. (Fotos: Zeekr)

Zeekr klar med neste modell i Europa

Zeekr skal erobre Europa og Norge, og naturligvis er det 001-modellen som lander først på det gamle kontinentet. Men...
Stadig flere stryker på teoriprøven når det skal ta førerkort for personbil. (Foto: Statens vegvesen)

Nesten halvparten stryker på teoriprøven

Særlig de litt mer voksne sliter med teoriprøven, og Statens vegvesen er litt bekymret. Det er noe som heter at...
Volkswagen har på gang 3. generasjon av bestselgeren Tiguan. (Fotos: Volkswagen)

Volkswagens bestselger i ny generasjon

Mange nordmenn hadde nok ønsket seg denne, for nye Tiguan kommer også som hybrid og åpner for 100 kilometer...
Volvos V60 Cross Country kom i 2019, og var det også mulig å få med en D4 AWD dieselmotor. (Fotos: Volvo)

Volvos siste dieselbil kun måneder unna

Under det store klimamøtet i New York kunne Volvo Cars melde at de er i ferd med å fase...
Munro viser nå fram en spesialutgave av MK_1 kalt Mountain Rescue Edition. (Fotos: Munro)

En elektrisk fjellredder

Denne bør passe godt i Norge. Skotske Munro har nemlig laget seg en Mountain Rescue Edition av elbilen MK_1. Du...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her