Annonse
Hjem Nyheter Jepp, en lego-Senna i full størrelse

Jepp, en lego-Senna i full størrelse

Det er noe som heter at man aldri blir for stor til å drive med lego. Så hvorfor ikke bygge en McLaren Senna i full størrelse?

Nå og da dukker det opp svært så spesielle superbiler i legoform. Den siste vi så var en kjørbar Bugatti Chiron, som du kan lese om i en av lenkene nederst.

Dette er noe også den britiske superbilprodusenten McLaren har gjort tidligere, og i 2017 presenterte de en fullskala legovariant av 720S.

En modell som barn i alle aldre faktisk kan bygge er en McLaren Senna i legoserien kalt Speed Champions, men det er ingenting i forhold til den bilen produsenten nå har satt sammen av legoklosser.

For Senna har nå fått den samme behandlingen som 720S fikk i 2017, og de har satt sammen en versjon i 1:1-størrelse. Og leketøy-versjonen veier faktisk et halvt tonn mer enn den originale ‒ hvem i alle dager hadde gjettet det?

Saken fortsetter under Annonsen

Et team på 42 legobyggere gjøv løs på den formidable oppgaven som det må være å sette sammen 467.854 legoelementer, og totalt brukte de ikke mindre enn 4.935 timer på oppgaven.

La oss si at du bygger lego tre timer hver eneste kveld året rundt, og i så fall ville du brukt nærmere 5 år på å bygge denne. Hjelp!

Faktisk brukte de forskjellige teamene de var delt opp i hele 2.750 timer på kun å klikke de forskjellige delene sammen, og det er ni ganger mer enn McLaren bruker på å sette sammen en ordinær Senna for hånd (300 timer).

Dette ble altså resultatet:

Prosjektet inkluderte lego som veide ett tonn, og den totale vekten på legobilen endte på solide 1.700 kilo ‒ altså 500 kilo mer enn den originale Senna.

Bilen er ikke som legoversjonen av Chiron kjørbar, men McLaren har satt inn en startknapp og gitt den en lydeffekt som høres ut som en ordentlig Senna. De har også satt inn ting som infotainment og gitt den lys.

Det som skiller lego-Senna fra de andre 1:1-legomodeller er at McLaren faktisk har kombinert originale ting sammen med legoklossene. I denne finner du blant annet sete, ratt og pedaler hentet fra den kjørbare Senna, og hjulene og dekkene er også originale.

Fargen er grå og oransje, og det er heller ikke tilfeldig.

For det er eksakt den samme som legomodellen som alle kan sette sammen hjemme i stua (ja, selvsagt der!).

Og med sine 219 deler bør en miniatyrutgave av Senna være litt enklere å sette sammen enn den som er i samme størrelse som den ekte McLaren Senna.

Denne her:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,778FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker