Jepp, en ekte Pokémon-Mini

Dette må være verdens mest ettertraktede bil, nemlig en svært spesiell Mini med en Pokémon-modus.


Pokémon er enkelt og greit verdens aller største media-univers. Det er solgt millioner av dataspill, filmer, figurer og kort. Faktisk milliarder når det kommer til kortene ‒ visstnok godt over 40 milliarder slike.

Og ja, for å ikke glemme appen Pokémon Go, som er lastet ned over én milliard ganger. Og seks år etter at mobilspillet ble lansert møtes norske spillere fortsatt hver eneste helg på jakt etter nye figurer, og den lukkede norske Facebook-gruppen for spillet kan skryte av solide 17.700 medlemmer.

Så når Mini i samarbeid med Pokémon lager seg en spesialutgave som forhåndsviser en kommende elbil, så kan vi trygt slå fast at dette er en av de aller mest ettertraktede bilene på kloden.

Mini, eid av BMW-gruppen, skal selvsagt også over til den helelektriske tiden, og vi har allerede fått noen forsmaker på hva det betyr.

Først viste Mini fram en ny 3-dørs elbil som blir startskuddet for den 5. generasjonen av modeller, og så viste de fram en elektrisk crossover kalt Concept Aceman. Denne skal bygge bro mellom Mini Cooper og Mini Countryman og skal etter planen komme i 2024.

Den lille crossoveren, kun 4.05 meter i lengden, byr både på fire dører, plass til fem på innsiden og et ganske greit bagasjerom, og i kjent Mini-stil selvsagt mange unike detaljer.

Men ikke på langt nær så unike som den spilleglade utgaven de nå viser fram har ‒ Pokémon-bilen.

Mini har altså på gang et unikt samarbeid med Pokémon, og det første resultatet av dette tar de med seg til tyske Køln.

Der foregår det nemlig en diger spillmesse som dekker elleville 220.000 kvadratmeter og inkluderer voldsomme 1.100 utstillere, og resultatet er at hundretusenvis av spillentusiaster strømmer til.

Mini er også en sponsor av messen som er kalt gamescom 2022, og vil garantert vekke oppsikt med den spesielle versjonen av Concept Aceman.

‒ Et hovedtrekk ved Mini er den positive og fremtidsrettede tilnærmingen til individuell mobilitet samt den karakteristiske designen til bilene, sier Stefanie Wurst, leder for Mini.

Gamification vil spille en stadig viktigere rolle i framtidens Mini og tilby en unik opplevelse for våre kunder. I samarbeid med Pokémon bringer den delte gleden av franchisen to ikoniske karakterer som passer perfekt sammen med millioner av fans. Slik når vi en helt ny målgruppe på gamescom 2022, som et arrangement for moderne fandom, gaming og popkultur.

Poké-bilen er utstyrt med en eksklusiv kjøremodus, og Mini melder at under gamescom skal Pikachu overta styringen. Ja, det er en ikonisk karakter fra Pokémon-verden.

Den nye sentrale skjermen som sjarmerende nok er like rundt som rattet spiller en viktig del av dette rollespillet, men gjennom avansert projeksjonsteknologi vil også animasjonen strekker seg også over dashbordet, frontdørene og fylle kupeen.

Ja, det er til og med mulig å vise film fra bilen. Det kan du selv sjekke i videoen som gir det et kort glimt av hvordan dette ser ut og fungerer.

Men først må vi sjekke ut noen bilder av bilen:

Men denne spesielle Concept Aceman kan ikke kjøpes, for dette er både et konsept og en spesialutgave kun laget i dette ene eksemplaret. Så nei, det blir ikke mulig å poké fra denne bilen.

De tre modellene Mini faktisk skal komme med de neste årene er altså en 3-dørs-modell, en crossover-modell i småbilsegmentet og en crossover-modell i kompaktsegmentet.

I 2025 setter Mini sluttstrek for nye ikke-elbil-modeller, og i begynnelsen av 2030-tallet skal de være et rent helelektrisk merke.

Og hvordan Mini-framtiden vil se ut kan de mange på spillmessen i Køln selv sjekke ut, for der står det altså en ekte Pokémon-bil.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter