Ja, Ineos Grenadier kommer til Norge

Hedin blir distributør og forhandler av Ineos Grenadier i store deler av Europa, inkludert Norge.


Vi har holdt et spesielt øye med Ineos Automotive, for dette merket har noen skikkelige finansielle megamuskler bak seg.

Mange nordmenn drar kjensel på Ineos fra sykkelverden, for det er navnet på laget som tok over da suverene Team Sky trakk seg ut av sporten. Det britiske konsernet er en kjempe innenfor felter som kjemikaler og gass, og er en ekte global aktør som også er på plass i Norge.

Mannen som startet Ineos-eventyret, Jim Ratcliffe, sir Jim Ratcliffe, elsker også biler. Og briten har selvsagt en forkjærlighet for engelske biler, og er åpenbar ekstra glad i den klassiske Land Roveren.

For fem år side bestemte Ratcliffe at Ineos også skulle lage biler, og mer bestemt en klassisk 4x4. Ja, en moderne vri av den klassiske Land Rover.

Siden har Ineos Automotive jobbet hardt for å realisere planene, og de gjør det skikkelig.

Ikke bare har de vist fram andre versjoner som en hydrogendrevet Grenadier, som modellen heter, men de har skaffet seg en rekke store partnere i tillegg til å ha laget seg en helt ny plattform.

Grenadier skal altså være en stor og klassisk terrengbil som kan trekke nærmest hva som helst etter seg, og for å få det til leveres motorene av BMW, girkassene fra ZF, akslene av Carraro, setene av Recaro og konstruksjonen utføres av Magna. Alle fem store aktører i bilverden.

Resultatet er at Ineos Grenadier er såpass imponerende at bilen allerede har dratt inn sin første store pris, for under den den skotske «årets bil»-prisutdelingen vant den kategorien «Best Design and Innovation».

Det ferske bilmerket har nå kommet så langt at de vil åpne for reservasjoner av terrengbilen i løpet av sommeren, og da er timingen god for Hedin Mobility Group.

Gruppen som har hovedsete i Sverige har nemlig signert en stor avtale med Ineos Automotive som gjør at de blir en stor distributør og forhandler av Grenadier.

Intensjonsavtalen inkluderer hele 11 markeder, inkludert Norge, Sverige, Finland og Danmark, og omfatter også ettermarked og distribusjon av reservedeler.

‒ Vi er helt henrykte og beæret over å ha blitt valgt av prestisjetunge Ineos Automotive til å være deres nøkkelpartner i Europa for det helt nye bilmerket Ineos Grenadier, sier eier og konsernsjef, Anders Hedin.

‒ Dette er et fantastisk terrengkjøretøy som allerede innen lansering har skapt mye oppmerksomhet og høy etterspørsel i markedet. Jeg er overbevist om at dette vil bli en fantastisk reise, og starten på et langsiktig partnerskap med Ineos Automotive!

Det er foreløpig ikke satt noen norske priser på Ineos Grenadier, men over i England er startprisen satt til rundt 50.000 pund. Hedin forventer at de første billeveransene tar plass allerede i 4. kvartal i år, så den klassiske terrengbilen bør ikke være altfor langt unna nå.

Les også:

Les mer om:

Nyheter