Ingen Porsche i Formel 1

Det gikk tunge rykter om at Porsche skulle inn i Formel 1 som en partner til Red Bull, men det skjer ikke.


Volkswagen-gruppen har en ny giv etter at de har lagt dieselgateskandalen bak seg og satt fokus på biler som ikke gir noen lokale utslipp ‒ elbiler.

Denne satstingen har også ført til en ny satsting over i motorsporten, og blant annet har Porsche nå tatt steget inn i det tyske touringmesterskapet kalt DTM, hvor Dennis Olsen ble tidenes andre Porsche-fører som vant et løp i dagens moderne DTM.

Nordmannen, en av Norges aller beste racerfører, vant lørdag løpet på selveste Spa-banen i Belgia. Det gjorde han som fører hos SSR Performance, et av de to teamene som offisielt er støttet av Porsche.

Med den bragden ble også han historisk, for Olsen ble første nordmann til å vinne en runde i den prestigetunge serien som kanskje er spesielt viktig for de tyske merkene. Så en masse gratulasjoner til 26-åringen fra Våler, for dette er en av de aller største norske enkeltprestasjonene i motorsporten gjennom historien.

I tillegg til Porsche er også de tyske merkene Audi og Mercedes på plass i DTM, som følger FIA’s GT3-reguleringer, og disse tre produsentene er også representert i den helelektriske Formel E-serien.

Over hos nettopp Audi, som i likhet med Porsche hører hjemme i Volkswagen-gruppen, har de allerede annonsert at de skal inn i den aller mest prestigetunge seriene av dem alle ‒ Formel 1.

Audis satsting tar til i 2026, og de skal selv bygge drivenheten til bilene. Det betyr at det for aller første gang blir produsert slike i Tyskland, så ja, det var på tide!

Ryktene i F1-sirkuset sa også at Porsche skulle slå følge med konsernkamerat Audi inn i F1, men det skjer ikke.

Porsche og Red Bull som har den regjerende F1-verdensmesteren i nederlandske Max Verstappen har i flere måneder diskutert et partnerskap, men har ikke klart å komme til enighet.

Det tyske merket sier forutsetningen for partnerskapet var at dette skulle baseres på likeverdige vilkår, som ikke bare skulle omfatte et motorpartnerskap ‒ men også selve teamet. Så Porsche nøyde seg ikke bare med å være en motorleverandør.

Men de to gigantene klarte ikke å oppnå enighet rundt disse tingene, og dermed er det satt en sluttstrek for et eventuelt partnerskap.

Porsche sier at dette ikke betyr at de gir opp en eventuell F1-satsting, og legger til at med nye regler på vei skal de fortsette å overvåke mulighetene for en deltakelse i den ypperste motorsporten. Så døren er ikke lukket helt.

Dagens F1 består av 10 lag, og inkluderer merker som Mercedes, Ferrari, Alpine, Alfa Romeo, McLaren og Aston Martin. Red Bull får sine motorer fra Honda.

Max Verstappen har nesten avgjort årets sesong, og etter 16 av 22 løp topper han med 335 poeng foran Ferraris Charles Leclerc som står med 219 poeng.

Tidligere suverene Mercedes med sju ganger verdensmester Lewis Hamilton har hatt en veldig tung sesong, og briten som fortsatt venter på årets første seier er helt nede på 6. plass med kun 168 poeng.

Les også:

Les mer om:

Nyheter Motorsport