Annonse
Hjem Nyheter Ikke få en svart fredag!

Ikke få en svart fredag!

Det er klart for årets handle-bonanza, og det kan raskt bli trangt og hektisk på kjøpesentre rundt om i landet. Men Black Friday betyr også bulke-fredag.

Det kryr av velmenende tips og råd foran årets Black Friday, årets store handledag hvor det florerer av mer eller mindre gode tilbud.

Det er da også raskt å tråkke i en rekke feller når «alle» skal sikre seg varp rett før vi går inn i julemåneden, og det gjelder å holde tunga rett i munnen.

Det gjelder også for alle som velger å kjøre til butikker og kjøpesentre, for det kan fort bli trangt og hektisk rundt på parkeringsplassene som kan vrimle av stressede folk i vintermørket.

Og det hjelper ikke på Black Friday at fredagen generelt er den dagen vi får flest bulkeskader.

Saken fortsetter under Annonsen

Gjensidige har sjekket litt rundt dette fenomenet, og kommet fram til at bare ved lunsjtider under Black Friday kommer rundt 100 bilister å krasje.

‒ I fjor registrerte forsikringsbransjen over 500 parkeringsskader på den store handledagen med utbetalinger på 5 millioner kroner, sier Arne Voll.

Kommunikasjonssjefen i Gjensidige tror dessverre at årets fredag blir like ille.

‒ Denne dagen er det mange som «slåss» om de samme tilbudene og de samme parkeringsplassene, sier Voll.

Hos et annet forsikringsselskap, If, skjøt antall bulker til værs med 31 prosent under fjorårets Black Friday.

‒ Den litt uheldige blandingen av masse folk på samme sted, til samme tid og med nøyaktig like høyt stressnivå i kroppen, er en bra oppskrift når bulkestatistikkene skal toppes, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Bibow Handeland.

‒ Legg til litt kjipe vær- og føreforhold, og noen altoppslukende tanker om alle julegavene som ikke er handlet inn, og du har en sikker vinner, fortsetter han.

Når du en gang har kommet deg til parkeringsplassen er de aller fleste ekspertene enig om at det aller lureste er å rygge inn i parkeringsplassen.

– Parkerer du med fronten inn, er det uoversiktlig når du skal rygge ut igjen, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

– Det er forståelig at mange tenker praktisk ved at bagasjerommet skal være mer tilgjengelig, men rygger du inn er det mye mer oversiktlig å kjøre forsiktig ut med fronten først når du skal hjem igjen, legger han til.

Det finnes noen tradisjonelle bulkedager, hvor 22. desember er den store kongen.

Den siste fredagen i november var aldri et sort får på dette feltet, men med introduksjonen av Black Friday har denne dagen også skutt fart på statistikken.

‒ Faktisk har denne fredagen på få år tatt igjen 16. mai, og den har los på den tidligere så beryktede lille julaften, sier Handeland hos If.

Så hvilke dager bulker vi aller mest ‒ og minst?

Her har If samlet en oversikt, hvor prosenten er vektet mot snittet hele året:

22. desember + 78 %
Første snøfall + 51 %
23. desember + 42 %
Black Friday + 31 %
16. mai + 28 %
24. desember – 20 %
17. mai – 23 %
25. desember – 52 %

Vi håper alle finner seg noen skikkelig kupp under årets Black Friday, og at ingen får med seg en ekstraregning på grunn av en unødvendig bulk.

Her er noen tips rundt parkeringen fra Gjensidige:

  • Rygg inn og kjør ut
  • Styr unna mørke og trange parkeringshus
  • Styr unna trange parkeringsplasser (trenger «boksåpner» for å komme seg ut av bilen)
  • Sørg for at vinduene er fri for dugg før en kjører/rygger ut.
  • Unngå parkeringsplasser nær inngangspartier
  • La ikke små barn åpne døren selv

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,772FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker